Няколко лесни и ефективни упражнения за стегнат корем

2015-07-15 15:15:00
Няколко лесни и ефективни упражнения за стегнат корем
Снимка: iStock

Ако искаш да се сдобиеш с така желаното тяло, трябва да промениш хранителния си режим и да започнеш да спортуваш редовно. Виж няколко упражнения, които ще ти бъдат от полза, ако искаш да стегнеш коремните си мускули:

 

Крънчове – легни на земята и сгъни краката в коленете. Сложи ръцете си на тила. Повдигни едновременно торса към краката и единия крак към торса. Направи 10 повторения с единия крак, след което го смени. Това упражнение ще ти помогне да стегнеш правия коремен мускул, правия бедрен мускул и големия седалищен мускул.

 

 

Планк – легни по корем на земята и сгъни ръцете в лактите, като се повдигнеш на тях. Това упражнение отстрани изглежда много лесно, но всъщност никак не е. Първоначално се опитай да издържиш в това положение поне 20 секунди, като всеки път увеличаваш времето, докато не достигнеш 2 минути. Това упражнение ще ти помогне да стегнеш големия гръден мускул, предния коремен мускул, пресния делтовиден мускул и трицепсите.

 

Кратки коремни преси – легни на земята, сгъни краката в коленете и сложи ръце под главата. Прави кратки повторения с повдигане. Първоначално е добре да започнеш с 20, като ги увеличаваш постепенно, докато стигнеш до 80. Трябва, когато сгъваш тялото си, то да образува ъгъл 45 градуса. Това упражнение ще ти помогне да стегнеш коремните си мускули.

 

Буква V – легни на земята, изпъни краката си и постави ръцете до тялото. Повдигни краката нагоре, без да ги сгъваш, като в същото време повдигнеш торса. Задръж така 10 секунди, след което отпусни назад. Направи 20 повторения. Това упражнение ще ти помогне да стегнеш правия коремен мускул, правия бедрен мускул и големия седалищен мускул.

 

Странични коремни преси – легни на земята, сгъни краката и сложи ръце на тила. Изправи торса към краката, като в същото време се наклониш наляво, а след това надясно. Ако искаш да се натоварваш допълнително, може докато навеждаш торса наляво, да повдигаш десния си крак леко нагоре и обратното. Това упражнение ще ти помогне да стегнеш правия коремен мускул и страничните коси мускули.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия