Как да преобразим тялото си

2014-11-02 12:01:00
Как да преобразим тялото си
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек иска да има прекрасно тяло и да изглежда добре. Проблемът е, че нездравословният начин на живот влияе на тялото ни и определено имаме нужда от спорт и здравословно хранене, за да изглеждаме добре. Оказва се, че  се сещаме за това едва в началото на лятото, когато искаме да обличаме секси дрехи, но оставаме разочаровани от гледката. Затова ако искате да изглеждате добре до следващото лято, време е да се постараете сега. Какво трябва да направим?

 

Скачане на въже. Това е едно много лесно упражнение, но е изключително ефикасно. Със сигурност можете да скачате на въже, защото като дете сте го правили. Но колко можете да издържите? Пробвайте и ще видите, че вероятно като деца сте се справяли много по-добре. Скачането на въже е страхотно кардио, което гори доста мазнини. Дори да ви е трудно, не се отказвайте, скоро ще видите резултати.

 

 

Клекове. Това упражнение определено не е само за мъже. Жените могат и е желателно да правят клекове, за да имат стегнати бедра и дупе. Правете клекове без тежести в началото, на няколко серии, например 10 клека по 3 серии. Постепенно увеличавайте бройката. Важно е да имате издръжливост и да можете да правите повече повторения. Чак тогава можете да добавите допълнителна тежест. Клековете ще направят чудеса с дупето и бедрата ви. Правете клекове поне 3 пъти седмично. Ако искате да отслабнете в бедрата и дупето, най-добре е да правите клекове през ден и да ги съчетавате с кардио тренировка по около 20 минути.

 

Лицеви опори. Това е упражнение, което се приема като „мъжко“. Грешка! Много жени правят лицеви опори, за да поддържат тялото си. Важно е да ги изпълнявате правилно, да сте с изправен гръб и прибрани стъпала. Ако ви е много трудно в началото, можете да застанете на колене, така улеснявате упражнението.

 

Тичане. Много лесен начин за отслабване и стягане на тялото. Така облекчавате стреса, освен това сваляте килограми. Тичането развива по-добро дишане, изправя стойката и ни прави по-издръжливи. Важно е да правите кардио, ако искате да се отървете от излишните килограми.

 

Карането на колело. Това е друг начин да имаме красиво и стегнато тяло. Когато навън времето е лошо, можете да замените колелото с велоергометъра във фитнеса.

 

Корем. Не пропускайте упражненията за корем. Правете коремни преси, също и упражнения, в които участват краката, например вдигайте и спускайте краката си, докато сте в легнало положение. Това упражнение ще стегне мускулите под пъпа, които ще приберат корема ви и ще изправят стойката ви.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия