Какви грешки допускат момичетата във фитнес залата

2014-10-03 17:16:00
Какви грешки допускат момичетата във фитнес залата
Снимка: freedigitalphotos.net

Ходите ли на фитнес, момичета? Това е един от най-модерните спортове, който доби огромна популярност в последно време. Това е съвсем достъпен за всеки спорт, който не изисква особена подготовка и може да се практикува и от двата пола. Освен това е напълно съвместим с модерния градски начин на живот. Фитнесът е избор на много момичета, които искат да поддържат добра форма или да отслабнат. Проблемът е, че често не знаят как да тренират и допускат големи грешки. Има разлика в тренировките за мъже и тези за жени. Сега ще ви посочим какви грешки допускате, когато тренирате.

 

Претоварвате се. Тренирайте усилено и ще имате резултати – това е факт. Но ако се претоварвате, ще си навредите. Когато претренирате, в кръвта ви се отделя хормонът кортизол. Той блокира изгарянето на мазнините и спира синтеза на протеина, понижава нивата на тестостерона. Или иначе казано – няма да имате никакви резултати, ако прекалявате с тренировките.

 

Тренирате на гладно. Ако искате да горите мазнини, правете кардио тренировки сутрин на гладно. Това ще повиши изгарянето на мазнините и ще имате добър резултат. Но ако правите силова тренировка (вдигате гирички, правите клекове, упражнения за корем и др.), тогава не бива да тренирате на гладно. Понижената кръвна захар затруднява мозъка и тренировката ви става по-трудна. Диетата е неизменна част от поддържането на добра форма, но трябва да се храните балансирано, а не да гладувате.

 

 

Тренирате с големи тежести и правите малко повторения. Грешка! Така тренират мъжете, защото искат да изградят мускулна маса. Жените трябва да вдигат малки тежести, но да правят много повторения. Така ще тонизирате тялото си и ще стегнете мускулатурата. По-добре правете две серии по десет повторения с един килограм, отколкото една серия с два килограма.

 

Рутина. Тялото свиква, ако дълго време сте с един и същ режим, правите едни и същи упражнения. Затова се опитвайте да внасяте промени и да не позволявате на тялото да навиква.

 

Тренирате само за една мускулна група. Някои жени мислят, че ако имат проблемни бедра, трябва да правят упражнения само за тях, за да се стегнат и да свалят излишните килограми. Това отново е грешка! Трябва да наблегнете на проблемните зони от тялото си, но не и да тренирате само тях. Няма как да правите упражнения само за крака или само за корем. Правете тренировки а цялото тяло и наблягайте на зоните, които смятате, че са най-проблемни.

 

Изключвате въглехидратите изцяло от менюто си. Протеините  са основни за изграждането на мускулатурата, но въглехидратите също са важни. Те помагат за възстановяването на гликогена и дават енергия.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия