Няколко причини да не спортуваш (които е време да промениш!)

2015-05-11 16:32:00
Няколко причини да не спортуваш (които е време да промениш!)
Снимка: thinkstockphotos.com

Когато човек няма желание да направи нещо, той винаги ще си измисли най-различни оправдания. Всеки знае, че спортът е здраве, но повечето хора са готови да се оправдават пред останалите и пред себе си защо не посещават редовно фитнес залата. Виж кои са най-често срещаните извинения:

 

Скучно ми е в залата – добре де, ти нали отиваш там, за да спортуваш, а не да се забавляваш? В училище сигурно също ти е скучно, но ходиш, нали? Ако искаш да ти е по-интересно, докато се потиш във фитнес залата, вземи някой със себе си, говорете си, но без да прекалявате, редувай кардио и силови тренировки, тренирай с личен треньор или отиди на някакво групово занимание като аеробика, пилатес, kangoo jumps и т.н.

 

 

Нямам излишни пари – твърдиш, че фитнесът ти е скъпо удоволствие, но си склонна да похарчиш доста пари за шопинг в мола или в любимото си заведение, нали? Замисли се, че от здравето по-важно няма, а редовните тренировки ще направят тялото ти красиво и стегнато и ще повишат имунната ти система. За да не даваш излишни пари за тренировки, просто си вземи членска карта, така хем ще дадеш по-малка сума, хем ще имаш причина да спортуваш редовно.

 

Нямам свободно време – наистина ли нямаш възможност да отделиш 1 час на ден за тренировка? Съмняваме се! Когато човек има желание, намира начин, ако ли пък не – причина. Вместо да прекарваш свободното си време в чатене, гледане на телевизия или ровене във Facebook, облечи си спортния екип и отиди да спортуваш. Добре е да си създадеш график, който да следваш, за да не пропускаш тренировка. В началото ще ти е трудно, но след време, когато видиш, че има ефект, ще имаш голям стимул да продължиш да спортуваш. Добре е да правиш кратки тренировки, като редуваш зоните. Ако нямаш достатъчно опит, вземи си професионален треньор, който ще те научи на най-важните неща и ще ти покаже как да правиш упражненията правилно.

 

Хората във фитнес залата са странни – има ли значение какви хора посещават фитнеса? Все пак ти нали отиваш там, за да спортуваш, а не за да завършваш нови запознанства или да си намериш ново гадже. А и не е хубаво да категоризираш хората, без да ги познаваш. Също така за теб е по-важно фитнесът да ти е близо, да има достатъчно уреди, да не е пренаселен и да можеш да тренираш на спокойствие.

 

Срам ме е от тялото ми – няма как да се вталиш, ако не спортуваш редовно и не промениш хранителния си режим. Вместо да продължаваш да избягваш фитнес залите и да се криеш зад тъмни и широки дрехи, вземи се в ръце, посещавай редовно фитнеса и промени начина си на хранене. А и да не мислиш, че повечето хора в залата не са били пълни преди? Разбира се, че са били, но са имали волята и желанието да се променят и към днешна дата се радват на красиви и добре оформени тела. Също така не си мисли, че си център на вниманието и когато влезе в залата всички ще зяпат теб. Всеки си има своите мисли и проблеми и надали ще му направиш впечатление, особено ако е фокусиран върху тренировката си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия