Фитнес идеи за заети хора

2014-11-27 17:29:00
Фитнес идеи за заети хора
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога искаме да тренираме, но нямаме време. Дори като ученици или студенти, можем да бъдем толкова заети, че време за спорт да не ни остава. Часовете по спорт в училище са много малко и определено не стигат, за да се поддържа добра физическа форма. А и понякога лесно се демотивираме, особено ако времето е лошо, а имаме повече задачи. Сякаш губим кондиция много лесно. Истината е, че дори малко спорт може да ни направи много по-енергични. Какво да правим, ако нямаме време за спорт?

 

Преразгледайте графика си. Вероятно има много какво да пренаредите и можете да съкратите часовете, прекарани на компютъра, когато не правите нищо, а просто блуждаете. Нямате нужда от часове наред в социалните мрежи. Ако толкова не можете да се откъснете от тях, по-добре ги следете през смартфона или таблета си. Така няма стоите часове наред и да губите ценно време.

 

Помислете си кога можете да тренирате. Има два варианта, да ходите на фитнес два или три пъти седмично за по-дълго време, като тренирате усилено и се натоварвате повече. Другият вариант е да ходите всеки ден или през ден и да правите по-леки и кратки тренировки. Всичко зависи от графика, с който трябва да се съобразявате.

 

Ако тренирате за маса и сила, по-добре е да имате изчистена програма с базови упражнения. Натоварвайте се повече и правете по-малко повторения. Избягвайте изолиращи упражнения, както и няколко упражнения, акцентиращи върху една и съща група мускули. Ако искате да отслабвате, правете кардио, но не дълго и отегчително, а по-кратко и натоварващо.

 

Понякога ходенето на фитнес или друг вид спорт изисква време, защото трябва да пътуваме до залата, а понякога това е изнервящо и демотивиращо. Бъдете креативни, у дома също можете да правите някои упражнения и да поддържате форма. С няколко гирички, ластици или пудовка можете да правите куп упражнения. Не забравяйте и тези упражнения, които се правят само със собствено тегло. Можете да си направите чудесна тренировка от около един час и то без да излизате от вкъщи. Това е чудесна идея за студените зимни дни, когато не ни се излиза или пък фитнесът не е снабден с баня.

 

Правете сутрешно разтягане. Това е много важно, защото така се тонизирате. Ако сте спали на неудобно легло или имате схващания, разтягането определено ще помогне.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия