Няколко тайни за изграждане на масивни гърди

2015-04-30 17:32:00
Няколко тайни за изграждане на масивни гърди
Снимка: freedigitalphotos.net

Търпение. Това е ключовият фактор. Ако си привърженик на бързите резултати само за няколко седмици, ще трябва да те разочароваме. Няма преки пътища в трупането на мускулна маса в гърдите или където и да е. Протеинният синтез в тялото е бавен и дълъг процес и изисква своето. Тук е удачно да споменем и консумацията на храни, богати на протеин. Някои момчета смятат, че протеиновият шейк след тренировка е достатъчен. Това е огромна заблуда. Правилното хранене при трупането на мускули в гърдите или в други зони на тялото е съпроводено с 5-6 хапвания дневно, всяко от които доставя на тялото ти 25-35 грама протеин. Организмът има нужда от постоянен поток от белтъчини за да започне да трупа мускули.

 

Не пренебрегвай изцеждащите упражнения. Бутащите упражнения са приоритет в тренировъчната програма на всеки любител на силната лежанка. Отдавай необходимото внимание и на изцеждащите упражнения, а това са именно флайсове с дъмбели и пек-дек (известен още като пеперуда или бътърфлай (butterfly)). Доказано е от много фитнес експерти, че съотношението между бутащи и изцеждащи упражнения в една балансирана и добра тренировка за гърди е 50 на 50. Можеш да прилагаш и друг прийом – една серия лежанка да бъде последвана веднага от втора с флайсове.

 

 

Внимавай с тренировките на трицепса и раменете. Мускулите на раменете, особено предното рамо и тези на трицепса са помощни в тренировката на гърдите. Не тренирай рамене или трицепс ден или два преди тренировката ти за гърди. Ако тези помощни мускули не са възстановени достатъчно, тренировката ти за пекторалиси няма да бъде толкова ефективна, колкото би искал.

 

Не прекалявай с тренировките. Доброто старо правило за поне 72 часова почивка на съответната мускулна група преди повторното й натоварване важи в пълна сила и за гърдите. Мускулите като цяло растат в периода на възстановяване и почивка и гърдите не правят изключение. Осигури си здрав сън, поне по 8 часа нощем и се старай да си набавяш необходимия грамаж белтъчини, споменат по-горе и това ще създаде предпоставки за пълноценната ти и качествена почивка. Когато се завърнеш в залата ще усетиш осезаемо покачване на мощта и силовата си издържливост.

 

Тренирай здраво. Вече споменахме, че не е хубаво да се тренира прекалено често. Тогава когато го правиш, направи го като хората. Удари гърдите здраво. Старай се да усещаш контракцията във всяко повторение. Изпълнявай движенията чисто, без измами и скатавки. Когато правиш флайсове или пек-дек се стреми към парещото усещане в края на всяко повторение и в края на тренировката ще си една крачка по-близо до мечтаните гърди.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия