Спининг - тренировката, която гори мазнините с лекота

2015-03-17 12:26:00
Спининг - тренировката, която гори мазнините с лекота
Снимка: thinkstockphotos.com

За повечето хора груповото спортуване е много по-приятно. И поради тази причина спинингът има доста почитатели, а и не само. Може да караш колело по лесни или трудни маршрути, да се изкачваш по стръмни местности или да се спускаш, но в същото време да си на закрито и топло място. Да, това е възможно, ако си на спининг – групово каране на колело в зала с инструктор.

 

В началото на тренировката той застава на стационарен велосипед и започва да задава темпото. Всяко спининг колело има специални винтове за съпротивление, чрез които могат да се имитират различни нива на интензивност. Повечето тренировки продължават между 40 и 60 минути, като това зависи от издръжливостта на групата.

 

 

Като всяка кардио тренировка и спинингът започна със загряване и постепенно натоварване както на краката, така и на цялото тяло. По време на тренировка се изгарят средно 500 калории. Много е важно колелото да ти бъде удобно, т.е седалката и дръжките да са на подходящо за теб височина.

 

Спинингът е високоинтензивна тренировка, която помага за премахването на излишните килограми. Това е доста примамливо за представителките на нежния пол и поради тази причина доста жени посещават такъв тип тренировки.

 

Ако редовно ходиш на спининг тренировки, ще повишиш издръжливостта си и ще укрепнеш мускулатурата си. Трябва обаче да правиш по поне 3 тренировки седмично по минимум 30 минути всяка, за да постигнеш така желаните резултати.

 

Ако обикновените спининг тренировките ти се струват скучни (а те определено не са такива!), може да опитат аква спининг – каране на стационарно колело в басейн, където ще натоварваш мускулите се още повече.

 

Няма как да знаеш дали спининг тренировките са подходящи за теб и ще ти донесат така желаното удоволствие, затова облечи спортния екип, вземи една бутилка с вода и отиди да пробваш. Нищо няма да загубиш - или ще се зарибиш, или ще разбереш, че този спорт не е за теб.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия