Танците могат да бъдат перфектен спорт

2014-12-03 17:30:00
Танците могат да бъдат перфектен спорт
Снимка: freedigitalphotos.net

Спортът е много важна част от живота на всеки човек. Благодарение на редовните тренировки имаме красиво тяло, добра форма и по-добро здраве. В последните години на мода дойде фитнесът и много хора се запалиха по него. Той е достъпен, рекламиран и евтин. Но проблемът е, че някои хора го намират за скучен. Ако сте от тези хора, трябва да знаете, че фитнесът не е единственият спорт. Сега ще поговорим повече за един чудесен спорт, а именно – танците.

 

Защо танци? Фитнесът не е за всеки, както волейболът, тенисът или футболът. Танците са забавни, интересни и най-важното – съпровождани с музика. Това означава, че ще ви бъде много по-лесно, ако сте меломани. Танците не са за подценяване, защото могат да направят тялото ви наистина изваяно, можете да свалите килограми и да се забавлявате изключително много.

 

Учите нови неща. Факт е, че така научавате нещо, неизвестно за вас до преди, а именно нови стъпки. Определено ще придобиете повече самочувствие и ще можете да прилагате наученото, когато се забавлявате.

 

Танците са достъпни. В днешно време има много школи, които предлагат всякакви разнообразни танци. Можете да изберете от нещо традиционно като народните танци до всякакви други като латино, модерни танци или балет. Когато посещавате такива занимания, ще срещнете много нови хора, приятели и ще създадете много контакти. Атмосферата винаги е приятелска и определено ще се разтоварвате.

 

Неутрализирате стреса. Без значение дали сте ученици, студенти или работите нещо, вероятно сте подложени на стрес. Градският начин на живот го предполага. Затова е добре да си намерите място, на което да разпускате и да се забавлявате. Танците определено ще ви накарат да се чувствате като преродени, защото ще слушате любимата си музика, докато спортувате.

 

Подобрявате физическата си активност, отслабвате и оформяте тялото си. Не е нужно да тичате половин час на пътечката във фитнеса, за да отслабнете или да влезете във форма. Два пъти седмично по час и половина танци неусетно ще ви направят по-слаби, по-красиви и по-оформени.

 

Ще повдигнете самочувствието си. Новите умения ще ви накарат да се чувствате по-добре. Ще оставите негативните емоции в залата и ще забравите за тях след една тренировка.

 

Можете да тренирате и вкъщи. Това е голям плюс, ако нямате възможност да посещавате зала. Можете да изтеглите клипове от интернет, в които подробно се обясняват стъпките. Така ще тренирате самостоятелно и пак ще е забавно и приятно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия