Отслабвай със зумба фитнес

2015-03-08 17:15:00
Отслабвай със зумба фитнес
Снимка: freedigitalphotos.net

Какво знаеш за зумбата? В последно време това е един от най-популярните спортове и все повече дами започват да го практикуват. Зумбата е изключително съвременен и млад спорт, възникнал в Колумбия. Нейният създател е Алберто Перез, който е водел занимания по аеробика. Случайно забравил дисковете си с музика и се наложило да използва латино ритми, за да проведе тренировката. Оказало се, че тази импровизация се харесва на хората и той започнал да я практикува. Малко след това заминава за САЩ, където патентова марката „Зумба Фитнес“. Кои са видовете фитнес?

 

Zumba Toning. Този вид зумба е насочена към скулптуриране на тялото. Тази зумба е доста трудна, съчетава трудни упражнения с интензивно кардио под ритъма на латино музика. Тези тренировки са продължителни и силни, много бързо горят калории. Използват се леки тежести, а натоварването е в зони като рамене, ханш, талия и бедра. Това е чудесен начин да изваеш тялото си.

 

 

Zumba Gold. Този вид зумба е насочена към по-възрастни хора. Zumba Gold използва всички движения от този спорт, но ги модифицира, за да отговарят на нуждите и възможностите на хората на средна възраст. По този начин осигурява по-здравословен начин на живот, а музиката отново е забавна: салса, меренге, регетон.

 

Aqua Zumba. Тази зумба е малко по-трудна, защото се изпълнява във вода. Тя е изключително забавна и може да е чудесен начин за релакс в басейна. Съчетават се движенията от зумба, заедно с традиционни водни дисциплини. Тази зумба предпазва от контузии и травми, щади ставите и не натоварва сърцето. Тонизира тялото и гори много калории.

 

Zumbatomic. Може би тази зумба е най-подходяща за теб, защото е създадена за хора до 12 години. Тези тренировки са интензивни, натоварващи, а хореографията е лесна. Музиката е весела и забавна – хип-хоп, регетон и кумбия. Тази зумба ще повдигне самочувствието ти, ще подобри координацията ти и ще ти помогне да влезеш във форма.

 

Zumba in the Circuit. Това е най-трудната зумба, която съществува. Тази тренировка има продължителност 30 минути, като комбинира кръгово позициониране на фитнес уреди и серии със силови тренировки, както и танци. Така повишаваш тонуса си, забързваш метаболизма си, а силовите тренировки оформят тялото ти. Разбира се, научаваш и нови стъпки, докато гориш калории.

 

Zumba Sentao. Този вид зумба включва и стол. Хореографията предоставя повече баланс и стабилност. Столът се използва като балансьор, който може да увеличи натоварването, като се използва собствената тежест на тялото. Повишават се издръжливостта и силата на мускулите.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия