Прости фитнес правила, които дават голям успех

2014-11-13 13:00:00
Прости фитнес правила, които дават голям успех
Снимка: thinkstockphotos.com

Доста често хората несъзнателно се дърпат и бягат всячески от промените. Те правят едно и също всеки ден и смятат, че това ги прави щастливи. Да, ама не! Време е за промяна! Както в реалния живот, така и във фитнес залата. От доста време ходиш на фитнес, тренираш усърдно, правиш едни и същи упражнения, но така и не успяваш да свалиш излишните килограми. Защо? Точно, защото правиш едно и също и тялото ти е свикнало. Време е да го шокираш с нещо ново, както и да имаш някаква програма, която да следваш:

 

Променяй рутината веднъж месечно – хубаво е от време на време да променяш реда на заниманията си. Има най-различни начини, като най-лесният е да смениш реда на упражненията. Разбира се, трябва понякога да сменяш и самите упражнения. Може пак да натоварваш същите мускулни групи, просто го прави с други упражнения. Просто ей така, за разнообразие.

 

 

Променяй темпото – специалистите твърдят, че бавните упражнения и повторения са най-сигурният начин да постигнеш така желаните резултати. Това е така, но ефектът се губи, когато тялото ти свикне с темпото. Затова от време на време трябва да правиш и по-интензивни тренировки. Така ще има различно напрежение върху мускулите, а това ще ти помогне.

 

Промени времето за почивка между сериите – повечето трениращи почиват между 1 и 3 минути. Ако и ти си един от тях, време е за промяна! Опитай се да скъсиш времето между отделните серии – от 1 минута до 45 секунди, а може да опиташ и до половин минута. Ще усетиш силно напрежение в мускулите, защото ще стимулираш мускулните си влакна, това обаче ще доведе до стимулиране и изгаряне на мазнините.

 

Промени времето за изпълнение и/или броя – няма нужда на всяка една тренировка да правиш определен брой пъти едно и също упражнение. Застани гол/а пред огледалото и огледай внимателно тялото си. Ако краката ти се струват прекалено слаби, наблегни на упражнения за тях, ако искаш плочки на корема, обърни му повече внимание. Всеки човек има различни места, на които трябва да наблегне, за да изглежда максимално добре.

 

Имай ясно определена цел – много е важно да знаеш какво искаш да постигнеш, за да се стремиш наистина към него. Това ще ти даде възможност да определиш параметрите на своята фитнес програма, да се фокусираш върху целта си и лека-полека да я постигнеш. Една програма може да е добра, но дали ще ти донесе така желания резултат, зависи от целта, която имаш. А ако нямаш ясно определена цел, възможно е да се разочароваш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия