Грешките, които жените допускат във фитнес залата

2014-08-05 16:33:00
Грешките, които жените допускат във фитнес залата
Снимка: thinkstockphotos.com

Доста жени тренират редовно и уж усърдно, но така и не постигат желаните резултати. Причината е, че не спортуват правилно и допускат сериозни грешки по време на тренировка, които саботират усилията им. За да не си губиш времето във фитнес залата, виж кои са най-често допусканите грешки и се постарай да ги избягваш:

 

Нямаш план – това е често допускана грешка от страна на дамите. Няма смисъл да обикаляш уредите като пчеличка и да се самозалъгваш, че тренираш усърдно. Ако искаш да постигнеш някакъв ефект, трябва да имаш предварително изготвена програма от специалист. Видът на упражненията зависи от това какво искаш да постигнеш – да отслабнеш, да се стегнеш, да натрупаш мускулатура, да изваеш секси дупе и т.н. Помоли някой инструктор да ти обърне внимание и да ти изготви програма и се придържай стриктно към нея.

 

 

Не правиш упражнения с тежести – доста жени се притесняват, когато са във фитнес залата и затова се стараят да не се набиват очи. Поради тази причина доста от тях не тренират с тежести, защото те се намират там, където има най-много мъже. Ако обаче искаш да постигнеш някакъв ефект, трябва да правиш упражнения и с тежести. Избягването им пренебрегва бързите влакна, които са важни за бързината на движенията и издръжливостта на мускулите.

 

Не се натоварваш достатъчно – не бива да прекаляваш с натоварването, но и не бива да се щадиш прекалено много. По-добре тренировката ти да бъде кратка и интензивна, отколкото дълга, но без особено големи натоварвания. Във фитнес залата не е важно количеството, а качеството. Вместо да си губиш времето в сладки приказки по телефона и размотаване между уредите, стегни се и си изпълни програмата максимално бързо и ефективно.

 

Нямаш доверие на фитнес инструкторите – повечето хора си мислят, че могат да си изготвят качествена фитнес програма, като почетат малко информация в интернет. Тези хора неслучайно работят това, затова не бива да пренебрегваш техните знания. По-добре да си платиш веднъж и да тренираш правилно, отколкото да спестиш малко пари и да си губиш времето във фитнес залата с неподходящи за теб упражнения.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия