Няколко мита за отслабването [част първа]

2014-11-10 13:39:00
Няколко мита за отслабването [част първа]
Снимка: thinkstockphotos.com

Искаш да отслабнеш, влизаш в интернет и четеш най-различни статии – от какво е здравословно хранене до тежки и мъчителни фитнес програми. Има доста методи за отслабване, за които всеки е чувал, но никой не знае откъде точно е дошла информацията за тях. За съжаление, голяма част от тях не са това, за което ги мислиш и усилията ти отиват напразно. За да не хабиш време, усилия и нерви и в крайна сметка да не постигаш така желания резултат, виж кои са митовете, на които не бива повече да вярваш:

 

Когато прекаля с хапването, на другия ден тренирам усърдно – ако си прекалил с цигарите, тежките тренировки единствено вредят на здравето ти, защото може да си докараш сериозни проблеми със сърцето или кръвното налягане. Дълбокото дишане няма да ти помогне да премахнеш катрана от тютюна, който е полепнал по алвеолите и бронхите ти, точно обратното.

При злоупотреба с алкохол също съществува риск, но той е значително по-малък. Имай предвид, че алкохолът има пагубен ефект върху мускулните фибри и ако тренировката е прекалено интензивна, може сериозно да се контузиш.

 

 

Навличам се с много дрехи по време на тренировка, за да отслабна по-бързо – това определено има ефект, но не този, който желаеш. Когато си облечен с много дрехи и спортуваш, ти определено се потиш доста и отслабваш, но се разделяш с вода, а не с досадните мазнини. Ако наистина искаш да се вталиш и да изглеждаш добре, трябва да наблегнеш на тренировките. Ако си облечен с прекалено много дрехи, рискуваш да ти е супер топло, бързо да се умориш и да не успееш да проведеш качествена тренировка. Затова заложи на леките и „дишащи“ дрехи, които няма да задържат потта по теб.

 

Пия по много вода през деня – това е много хубаво, стига да го правиш в границите на разумното. Прекомерната употреба на вода води до уморяване на бъбреците и до загуба на ценни минерали от организма. Също така има голям шанс да започнеш да задържаш вода и стрелката на кантара така и да не помръдва в желаната посока. Затова е хубаво да пиеш често вода и по 1.5-2 литра на ден, но да не прекаляваш с течностите.

 

Тренирам рядко, но за сметка на това усърдно – това е много, много лоша практика. Тренировките от време на време не дават добри резултати, особено прекалено тежките, за които твоето тяло не е подготвено. Вместо да си правиш експерименти с тялото и да не постигаш никакви резултати, започни да тренираш редовно. Честите тренировки карат тялото ти да гори калории по време на тях, а и няколко часа след това.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия