Как да отслабнем без глад и без много спорт

2014-10-06 17:20:00
Как да отслабнем без глад и без много спорт
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка жена е била на диета поне веднъж в живота си. Жените са по-суетни, искат да имат красиво тяло, но не са готови да прекарат часове наред във фитнеса. Мъжете не биха се подложили на глад, за да изглеждат добре, за разлика от нежния пол. Проблемът е, че с глад не се отслабва здравословно. Диети, които включват основно пиене на вода и чай, закуска от варено яйце и обяд и вечеря ябълка, не са здравословни, особено за тийнейджъри. Как да отслабнем без да се скъсваме от тренировки и без да умираме от глад?

 

Отговорът на този въпрос се крие в баланса. Ясно е, че за да отслабнем трябва да променим начина си на живот. Това означава да намалим калорийния прием и разхода на енергия да е по-голям от калориите, които приемаме. От друга страна, не може да не се движите изобщо, защото ще свалите мускулна маса, а не мазнина. Така ще изглеждате по-зле от преди, тялото ви ще увисне и няма да имате тонус.

 

 

Като за начало променете навиците си. Дори да не ви се ходи на фитнес или друг спорт, можете да се постараете с повече движение. Ходете пеша. Вместо да използвате градския транспорт, ходете пеша до училище. Ако разстоянието е прекалено дълго, слизайте няколко спирки по-рано. Спрете да ползвате асансьора. Качвайте се и слизайте пеша. Отначало ще ви е много трудно, но с времето ще свикнете. Опитайте се да тичате в парка или да карате колело.

 

Храненето е най-трудната част. Като за начало трябва да спрете алкохола. 100 мл. 40% алкохол (водка, уиски и др.) съдържат 230 калории. Това е колкото две пилешки пържоли. Алкохолът не ви дава нищо освен празни калории, също така ви повишава апетита.

 

Гледайте на храната като на хранителна стойност. Не бива да гладувате, затова се замислете кои храни засищат повече. По-добре е да изядете една пилешка пържола с гарнитура от салата, отколкото едно парче сладкиш. Пържолата ще ви засити за доста време, докато сладкишът е просто глезотия, от която нямате нужда.

 

Като цяло ограничете ненужните мазнини. Салатата е вкусна и без олио, а картофите са по-полезни варени, отколкото пържени. Като цяло не бива да спирате с мазнините изцяло, хапвайте по малко зехтин или ленено масло, но ги измервайте в лъжици, за да знаете колко ядете.

 

Сладкото. Нямате нужда от толкова сладко, колкото консумирате. Просто си намирате оправдания. Яжте храни, които засищат и намалете сладкишите. Ако все пак много ви се дояде нещо сладко, сметнете колко калории е то и го заместете с нещо друго в менюто си.

 

Ако изядете парченце шоколад, няма да нарушите диетата, която спазвате от седмица и не е фатално. Проблемът е, ако решите, че така или иначе вече сте съсипали всичко и можете да изядете целия шоколад.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
теди66666
преди 9 години

Добри идеи!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия