Няколко идеи за по-забавно кардио

2014-11-05 13:10:00
Няколко идеи за по-забавно кардио
Снимка: freedigitalphotos.net

Важно е да правим кардио упражнения, за да поддържаме фигурата си. от кардиото се свалят излишните килограми, също така се придобива и издръжливост. Няма как да правите тренировки във фитнеса, например и да пропускате кардиото. Проблемът идва, когато всичко ни втръсне.

 

Карането на колело е приятно, но времето пречи, когато е студено. Велоергометърът е наистина скучен, какво остава за пътечката. Тичането в парка е нещото, което все обещаваме да направим в неделя сутрин, но никога не намираме желание или вдъхновение. Така кардиото става досадно и скучно, а без него тренировката не би била пълноценна. Сега ще ви дадем няколко идеи за по-забавно и разнообразно кардио.

 

 

Зумба. Този спорт придоби популярност у нас преди няколко години. Сега е наистина лесно достъпен и сравнително евтин. Почти всяка школа по танци или спортен център предлага зумба. Това е танцова тренировка, която може да се окаже и натоварваща. Зумбата е високоинтензивно кардио, което се прави на музика, основно на латино като салса, меренге и регетон, комбинирани с азиатски и африкански мотиви. Обикновено тренировките включват доста упражнения за разтягане и сила. Музиката помага много да се отпуснете и да не се чувствате като във фитнес зала, а по-скоро като в бар.

 

Танц на пилон. Изобщо не подценявайте това изкуство. Може да си мислите, че е много лесно, но грешите. Това кардио може да в накара да се изморите доста бързо. Изисква постоянни и многобройни завъртания, изкачвания, спускания, присвивания и набирания, а това изморява изключително много. Хубавото е, че можете да се забавлявате с такава тренировка.

 

Кикбокс. Това не е само мъжки спорт, има много жени, които с удоволствие тренират кикбокс. Той може да бъде комбиниран с бойни изкуства и кардио упражнения, а тази комбинация определено бори стреса и излишните килограми. Освен мускулен тонус, ще подобрите и дишането си.

 

Въртене на обръч. От кога не сте въртели обръч? Вероятно от детските си години и си мислите, че всичко е игра – лесно и приятно. Не си мислете, че въртенето на обръч е толкова лесно. Пробвайте и ще установите, че като дете сте се справяли доста по-добре, отколкото сега. Разбира се, това е много добро упражнение. Лесно пак ще привикнете да го правите. Заменете пластмасовият обръч с по-тежък. Това ще ви помогне да тонизирате мускулите си и да подобрите координацията си. Задържането на обръча подобрява издръжливостта и ускорява работата на сърцето.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия