Кои са любимите спортове на жените

2014-10-08 15:59:00
Кои са любимите спортове на жените
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички знаем колко здравословно е да тренираме и как трябва да поддържаме хубаво тяло, да изглеждаме добре и да имаме тонус. Спортът е важен за здравето ни, но няма как да отречем, че понякога не ни се занимава. Установено е, че при мъжете спортът е „по-лесен, отдава им се повече“. Това се обяснява с високите нива на тестостерон. Така фитнесът е много приятен за мъжете, но е досаден за жените. Направо можем да кажем, че понякога е и скучен. Затова жените се ориентират към други спортове, които са не по-малко ефикасни и натоварващи. Кои са любимите спортове на жените?

 

Тенис. Тенисът не е чисто женски спорт, но има много момичета, които го обожават. Той е подходящ и за двата пола, защото не се изисква прекалено много сила, а трябва и издържливост. Природата е определила мъжете да са по-силни, но жените да притежават повече издържливост. Освен това, тенисът не е скучен спорт, а това определено се харесва много на дамите.

 

 

Йога. Разбира се, че има мъже, които се занимават с йога, но те са доста по-малко. Йогата най-често се съчетава и с определен начин на живот, който малко мъже наистина биха спазвали. Упражненията в йогата изискват и голяма доза гъвкавост, която жените притежават по природа. Освен това, заниманията са не само натоварващи, но и релаксиращи, отпускащи. Това допада много на жените.

 

Аеробика. Това е чудесен спорт за отслабване и стягане на тялото. Трудно можете да видите мъж, който да прави кардио упражнения с такава интензивност и толкова дълго време. А и все пак мъжете искат мускулна маса и оформено тяло, докато жените искат да бъдат слаби и стегнати. Затова подходяща за дамите е аеробиката. Тя е много по-забавна от тичането на пътеката или карането на колело. Освен това е колективно занимание, което го прави привлекателно за нежния пол, понеже ходят с приятелки.

 

Каланетика. Каланетиката понякога е подценявана, защото движенията там са много бавни. В каланетиката няма кардио, основно има натоварване и разтягане. Това я прави доста труден спорт, подходящ основно за жени. Каланетиката е измислена от жена, която се е излекувала от проблеми с опорно-двигателната система, благодарение на компилация от упражнения. Каланетиката е за жени, които искат да имат стегнато и оформено тяло, но не искат да свалят килограми.

 

Плуване. Този спорт е подходящ и за двата пола. Няма как да не споменем, че той вае тялото. Хубавото е, че раздвижва цялото тяло, участват много групи мускули. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия