Кои спортове не са подходящи за жени?

2014-07-08 12:59:00
Кои спортове не са подходящи за жени?
Снимка: thinkstockphotos.com

От години жените се борят да имат равни права с представителите на силния пол. И наистина не бива да има разделение, защото преди всичко сме хора и е глупаво да се твърди, че мъжете са по-добри в дадена област, само защото са мъже. Жените обаче продължават да искат да докажат на себе си и околните, че са достатъчно добри и могат да се справят с всичко – готвене, чистете, смяна на крушките, работа, спорт и т.н.

 

Истината е, че има доста примери, които доказват, че мъжете и жените могат да бъдат еднакво добри. В спорта обаче нещата не седят точно така. Има дисциплини, които не са подходящи за дамите, основно заради тяхната физика. Вижте кои са те:

 

 

Професионален бокс – като цяло това е доста полезен спорт, въпреки физическите травми и наранявания, които се получават. Той спомага за развиването на мускулатурата и на двигателните функции на тялото. Голяма част от жените тренират бокс, за да освободят напрежението от натовареното ежедневие, което имат и/или за да се научат на самоотбрана от нахални мъже. Професионалистките на ринга обаче не изглеждат никак атрактивно и женствено, затова нямат нужда да се бранят от досадни господа. По тях се заглеждат основно лесбийки.

 

Хокей – този спорт определено е доста интересен, но е опасен за жените. В хокея има доста здрави сблъсъци и често по време на мач се случва някой от играчите да се раздели с един или няколко зъба вследствие на удар от противников играч.

 

Ръгби – ръгбито определено не е женствен спорт. На пръв поглед изглежда секси дузина жени в спортни екипи да се въргалят по земята и да преследват една топка, но в действителност гледката е доста по-отблъскваща.

 

Борба – в този спорт повечето състезателки не са особено женствени и привлекателни. Аи няма нищо секси две жени да се борят като животни, докато едната победи. Нали така?

 

Вдигане на тежести – какво секси има в мускулести жени, които вдигат тежести. Ами нищо! Най-отблъскващи са дамите в тежките категории. Ако имаш афинитет към вдигането на тежести, по-добре се насочи към бодибилдинга, където може да тренираш със сериозни тежести и да имаш красива и добре оформена фигура.

 

 

Тласкане на гюле – има жени, които практикуват този безумен спорт наравно с мъжете. И според вас това не е секси, нали?

 

Футбол - у нас този спорт не е особено популярен. Женският футбол се различа доста от мъжкия, но и той е доста атрактивен. Няма спор, че футболът е мъжка игра, но има доста момичета, които се справят добре с практикуването му. Статистиката показва, че едва 5% от футболистите получават сътресения по време на мач, докато при дамите този процент е 11.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия