Излишни покупки в опитите за отслабване

2014-05-04 12:03:00
Излишни покупки в опитите за отслабване
Снимка: freedigitalphotos.net

Лятото чука на вратата и скоро всички ще се впуснат във ваене на тела. Няма тийнейджър или тийнейджърка, които да не искат да дефилират с привлекателни тела по плажа. Често обаче, устремът ни в желание за по-бързи резултати се използва умело от фитнес-индустрията, като се опитват да ни предлагат стоки, обещаващи съмнителни резултати, с още по-съмнителни способи. Нека се спрем на някои от ненужните покупки в търсене на по-привлекателно тяло, които ще ви спестят средства и време.

 

Общото мнение за всички тези неща, които някак си като с магия ще ви „стопят" мазнините от корема и бедрата е, че са научно-фантастични и загуба на пари и време. Няма как да отслабнете с тях по начина по който ви обещават. Сега да направим един по-обстоен преглед на някои от най-често срещаните неточности и заблуди.

 

Номер 1 – вибриращ колан. Добре е да се замислите по какъв начин този уред може да ви накара да отслабнете? Какво прави? Клати ви корема и си мислите, че по този начин ще отслабнете. Ако човешката био-химия се ускоряваше по този начин и предизвикваше изгарянето на калории, вероятно същият ефект би дало и мачкането на корема с ръце по трийсет минути. Гарантираме ви, че резултатът би бил същият. Път към отслабването без движение няма.

 

 

Номер 2 – запарващ (дунапренен) колан. Това е още едно известно предложение от редица производители на фитнес-аксесоари и екипировка. Слагате го, става ви мокро на корема и вероятно това трябва да ви накара да си помислите, че отслабвате. Не, за нещастие само звучи привлекателно, но резултатът няма да има връзка с понижаването на телесните мазнини. Не се ли движете вие не изгаряте калории и по този начин просто няма как да отслабнете. Единственото нещо, което прави този колан е да ви дехидратира. По този начин вие губите само и единствено вода, която в последствие отново ще си набавите. Между другото точно поради този си дехидратиращ ефект, тези колани са и доста опасни, особено в по-топлите дни.

 

Номер 3 - вибрираща гира. В последно време тези уреди станаха доста популярни. Представляват лека гиричка, която се клати в ръцете ви от специален електромотор. Струват по $40, a ефектът им е дискусионен. Дори и да има, такъв ефект може да постигнете като просто увиете ръкохватката на дъмбела/лоста с кърпа и сте готови. Току-що си спестихте 40 долара.

 

Какъв е изводът след всичко казано до тук? Ако искате да отслабнете, ходете на стадиона и не търсете лесни начини да го направите пред телевизора или компютъра. Ако тичате 30 минути всеки ден и се храните здравословно, за 1-2 месеца може да постигнете видими резултати.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия