Няколко начина да влезеш в стария бански костюм [част първа]

2014-04-08 12:05:00
Няколко начина да влезеш в стария бански костюм [част първа]
Снимка: Dreamstime

Вече стана топло и лятото е все по-близо. Това означава плажове, летни дрехи, много купони и емоции, а дори сега можеш да ходиш на басейн и там да си прекарваш готино с приятелите си. Разбира се, за целта трябва да имаш хубав бански, който да ти седи добре. Ако зимата си се поотпуснала малко и си качила няколко килограма, време е да влезеш във форма и да се подготвиш за лятото.

 

Изправяй се. Ако подобриш стойката си, не се изгърбваш и ходиш правилно, ще изглеждаш по-слаба. Понякога не е нужно да влагаш много усилия за да изглеждаш добре, просто трябва да промениш вредните навици, като да се изгърбваш, например. Изправи се хубаво, ако ти е трудно, купи си обувки с токчета. Така несъзнателно ще се изправяш по-лесно.

 

Движение. Все още не е лято, но времето навън е страхотно, защото е топло и можеш да носиш любимите си летни дрешки без да умираш от студ. Освен това можеш да спортуваш на воля. Все още няма тежката лятна жега, която да те изморява, нито пък е студено за разходки навън. Опитай се да се движиш повече, дори да нямаш време за спорт. Разхождай се, не се качвай на градския транспорт, а ходи пеша, когато ти е възможно. Тялото ти ще ти се отблагодари за това.

 

 

Тонизиране. За да влезеш във форма и да облечеш спокойно любимия си бански, можеш да правиш лицеви опори. Със сигурност отначало ти се струва трудно, а и лицевите опори се смятат за занимание, подходящо за мъже. Всъщност не е точно така. Можеш да правиш по-лек вариант на лицевите опори, като подпреш коленете на пода вместо пръстите на краката. Лицевите опори са много полезни ако искаш да се стегнеш, защото в натоварването участват шест мускули: бицепс, трицепс, делтоиден мускул, гърди, коремна област и седалищните мускули.

 

Клякания. За да стегнеш дупето си, най-добре е да правиш клякания. Най-добре е ако правиш клекове на въображаем стол. Клякай бавно, за да натоварваш по-добре мускулите си. Не се хвърляй отначало да правиш много клекове, защото ще се откажеш лесно. Прави 3 серии по 6 или 12 клякания.

 

Мъртва тяга. Тя ще ти помогне да тонизираш цялото си тяло, по-специално гърба, дупето и краката. Не си представяй да вдигаш големи тежести, както правят момчетата. Просто вземи две гирички, които са подходящи за нивото ти. Застани с крака, отворени на ширината на раменете, дръж ръцете си близо до тялото. Навеждаш се леко напред и едновременно се изправяш в кръста и в коленете. Ако се изправяш неправилно може да натовариш коленете и кръста си и да си причиниш болка.

 

Пилатес. Това е приятен и неособено труден начин да свалиш килограми и да се чувстваш добре. Най-добре е да се запишеш на курс и да ходиш с група, особено ако не си спортна натура. Така ще се мотивираш по-лесно, отколкото ако си сама. Ако нямаш възможност да посещаваш такъв курс, можеш да правиш упражнения и вкъщи. Разгледай в интернет, има много клипчета с упражнения и пробвай да ги правиш сама.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия