Няколко начина да изгориш повече калории, когато тренираш [част втора]

2014-03-23 16:07:00
Няколко начина да изгориш повече калории, когато тренираш [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Смяташ калориите, ходиш на фитнес, спортуваш, храниш се балансирано, но все още не отслабваш? Вероятно допускаш някакви грешки, затова нямаш резултати. Сега ще ти дадем няколко съвета, които ще ти помогнат в изграждането на фитнес навиците и ще изглеждаш много по-добре.

 

Планиране. Ако внимаваш как се храниш, спазваш режим и тренираш редовно, е похвално. Но ако нямаш планове какво искаш да правиш за напред, как ще поддържаш тялото си и какъв режим ще спазваш, след като отслабнеш, значи всичко ще отиде на вятъра. Трябва да свикнеш с мисълта, че ако си позволиш пържени картофки или друга калорична бомба, после ще трябва да се потрудиш в залата, за да я изгориш. Мисли си за тези неща и постепенно ще стигнеш до правилния извод за теб. Консултирай се с треньора си или с приятел, който разбира. Измисли какъв режим ще ти пасне и ще се чувстваш добре.

 

Не се напрягаш много. За да имат ефект упражненията, трябва да имат интензивност и да са натоварващи. Тичай в парка, например, но когато се измориш, не спирай. Опитвай се да постигаш все по-високи резултати и да не се предаваш след първата обиколка на алеята. Първите пъти ще ти е трудно, но после ще свикнеш.

 

Правиш едни и същи упражнения всеки път. Разнообразието е ключът към това да гориш калории. Това е мнението на професионалните фитнес инструктори. Ако не разнообразяваш тренировките си, тялото ти ще привикне към упражненията, които правиш и няма да гориш толкова калории. Затова е най-добре да правиш различни неща, един ден отиди на фитнес, след това тичай, а следващата тренировка я прави по клипче от интернет. Опитай танци, аеробика или зумба. Това е ключът към изгарянето на възможно най-много мазнини.

 

 

Недей да се храниш, за да се утешаваш. Това е голяма грешка, която повечето момичета допускат. Когато размиеш границата между физическия и емоционалния глад, това означава да си набавиш ненужни калории. Преди да хапнеш поредния сладкиш, помисли си дали си гладна наистина. Ако отговорът е „не”, остави сладкиша и се опитай да се отпуснеш и да релаксираш без да се тъпчеш излишно. Ако се замислиш върху това как се храниш, ще разбереш дали често злоупотребяваш със сладкото, когато си ядосана, депресирана или тъжна.

 

Хапчета. Няма вълшебно хапче, от което да свалиш килограми без усилия. Особено в тийнейджърска възраст, когато организмът ти расте и се развива, можеш много да си навредиш с хапчета за отслабване. Вместо да пиеш медикаменти с неясни съставки, отиди във фитнеса или тичай в парка, това със сигурност ще има по-добър ефект.

,

Мотивация. Важно е да имаш постоянна мотивация за тренировки. Когато виждаш резултати, това е най-силният начин да искаш да тренираш още и още и да не ти е мъчно, че няма да хапнеш пържени картофки днес. Когато си обуеш дънки, които не си слагала месец, а те ти падат, това ще те мотивира не само да не спираш с усилията, а и да продължаваш да живееш здравословно и след като отслабнеш.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
*Shine*
преди 10 години

Частта за разнообразните упр. ми харесва, тъкмо няма и да доскучава. Другата информация няма връка към това как да горим повече калории когато тренираме, а как да не поглъщаме калории.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия