Спорт според характера

2014-02-11 14:28:00
Спорт според характера
Снимка: Dreamstime

За да бъдете здрави и да имате хубаво тяло трябва да спортувате. Но правите ли го насила, имайте предвид, че в съвсем скоро ще занемарите тренировките и ще се върнете към стария си начин на живот. За да не се стига дотам, трябва да си изберете спорт, който пасва на характера ви. Ако не знаете какво искате да тренирате, вижте какви спортове отиват на вашия темперамент:

 

 

Перфекционистите – хората, които обичат да правят нещата по най-добрия начин и често не са доволни от постигнатото, трябва да се насочат към фитнес тренировките и йогата. Обикновено тези личности често са изнервени и затова имат нужда от медитация. Хубаво е да съчетавате двете неща – тренировките във фитнес залата с йога упражнения. По този начин ще се сдобиете с красиво и гъвкаво тяло и със свеж и бодър ум.

 

Бързо отегчаващите се – ако сте от хората, на които нещата бързо им омръзват и им става скучно, то трябва да спортувате нещо динамично. Насочете се към джогинга в парка, където ще сменяте постоянно обстановката и ще срещате различни хора. Тичането в парка е много по-приятно от това на стадиона или на пътечката във фитнес залата.

 

Несериозните – ако не обичате да спазвате предварително изготвена програма и предпочитате тренировките ви да са различни, то може да се запишете на танци. Дали ще бъдат народни, спортни, класически или други, това зависи от вас и вашите предпочитания. Само имайте предвид, че трябва редовно да ходите на тренировки, за да не пропускате важни уроци и да не изоставате от групата. Ако нямате възможност да сте редовни, може да се запишете на частен учител.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия