Левски елиминира ЦСКА след дузпи, Стойчо Младенов освободи Косоко и Сидибе

2013-12-20 13:27:00
Левски елиминира ЦСКА след дузпи, Стойчо Младенов освободи Косоко и Сидибе

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов реши да освободи седем от своите футболисти, като сред напускащите са Мамади Сидибе и Омар Косоко, информира "Дарик".

 

Именно Сидибе направи пропуск от бялата точка, след който Дъстли Мюлдер вкара и прати Левски на 1/4-финал за Купата във вчерашния сблъсък между двата отбора.

 

Косоко пък влезе като смяна през второто полувреме, но представянето му бе под всякаква критика и Младенов го смени преди края на второто от двете продължения на двубоя.

 

Останалите футболисти, които вече няма да бъдат част от състава на "червените" са Брайън Хауърд, Николай Дюлгеров, Християн Кировски, Иво Райков и Христо Мартински.

 

Нека си припомним какво се случи вчера.

 

Левски елиминира ЦСКА със 7:6 след дузпи в осминафинална среща-реванш от турнира за Купата на България, която се игра на националния стадион "Васил Левски".

 

"Армейците" бяха по-добрият отбор в мача и пропуснаха няколко чудесни положения. Венци Василев на два пъти стреля опасно с глава, но първо прати топката над вратата, а после би право в тялото на Пламен Илиев. После Менди нацели гредата след удар с глава.

 

В началото на втората част реферът Цветан Кръстев не отсъди очевидна дузпа за ЦСКА за игра с ръка на Макриев в пеналта. В наказателното поле на "червените" Янчев спря кълбото с лакът след удар на Родригес.

 

Най-опасните удари след почивката бяха отправени от Емил Гъргоров и Антонио Вутов, но вратарите на двата тима бяха на висота.

 

Така след 120 минути без гол в срещата днес и в първия сблъсък, двата отбора все пак трябваше да си вкарат попадение. При рулетката на дузпите нервите на "сините" футболисти се оказаха по-здрави.

 

Двата тима имаха нужда от цели 18 изпълнения от бялата точка, като и двамата вратари спасиха по две дузпи, а Гъргоров разтресе гредата. Дъстли Мюлдер вкара решителната дузпа за Левски, хвърляйки в екстаз феновете на отбора.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия