Григор Димитров — 23-ти в света

2013-12-05 15:03:00
Григор Димитров — 23-ти в света
Снимка: Reuters

Ето, че и тази година е на своя финал. През нея станахме свидетели на множество успехи и падения в спорта, множество фенове тръпнеха в очакване, уповаваха се на надеждите си и не малко от тях успяха да почувстват неописуемото чувство на гордост от достойното представяне на техните любими спортисти. Както винаги, в края на годината предстои да направим финално заключение и да намерим своето място сред най-големите в света. Това и ще направим с един от най-добрите ни спортисти, донесъл ни множество моменти на щастие и Гордост — Григор Димитров.

 

 

Момчето чудо от Хасково, което върна надеждата ни в спорта, имаше невероятен сезон тази година и успя да играе със световни величия в областта на тениса. Сбъдна мечтата си и ни накара да повярваме в нашите. Показани, че таланта и упоритостта са най-важното и че невъзможното става възможно, стига да повярваш в себе си.

 

Първата ни ракета се нареди на невероятното 23-то място в световната ранглиста на ATP. Спортистът постигна класирането си с актив от внушителните 1 520 точки. На първо място, очаквано е испанецът Рафаел Надал с 13 030 точки, който се нарежда пред Новак Джокович от Сърбия с 12 260 точки и Давид Ферер с 5 800 точки.

 

Освен с 23-ото място, с което ще запомним българина, няма как да не споменем и невероятните му победи, с които изуми света, а именно тези над Новак Джокович и Давид Ферер, които са съответно 1-и и 3-и в световната ранглиста, както и спечеленият финал в Стокхолм през Октомври, който донесе първа титла при мъжете на Гришо в турнирите под егидата на АТP.

 

Други българи, които постигнаха добро място в ранглистата са Димитър Кузманов с 86 точки на 440 място, Тихомир Грозданов с 82 точки на 450 място, Димитър Кутровски със 74 точки на 479 място и Александър Лазов с 38 точки на 653.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия