Лудогорец завзе първото място в групата си, ето и възможните му противници

2013-11-30 11:26:00
Лудогорец завзе първото място в групата си, ето и възможните му противници
Снимка: Reuters

Лудогорец е тимът, който най-сетне успя да сбъдне мечтите на хиляди български фенове на футбола, тайно пожелавали си тази година да имаме представител, който да премине групите на Лига Европа. Това не само стана, но и се случи по един невероятен начин, тъй като Лудогорец показа на Европа, че и България има своите достойни клубове, които не отстъпват на европейските грандове.

 

 

Победната серия започна с първия сблъсък между ПСВ Айндховен и момчетата от Разград. Лудогорец даде страхотно начало на груповата си фаза, като успя да си измъкне цели 3 точки, побеждавайки холандците с 0:2. След тях, повече от амбицирани, момчетата смазаха с 3:0 Динамо Загреб, измъкнаха още три точки след гостуването си на Черноморец Одеса, а посрещайки ги на свой терен скромно се задоволиха и с равенство, за да се достигне до 28 ноември, когато Лудогорец доказа на всички, че няма нищо в успехите му и отново, със същия резултат 2:0, този път на свой терен победи ПСВ Айндховен.

 

На 12 декември ще бъде и последния сблъсък от груповата фаза, но той няма значение за българския тим, тъй като той теоретично вече е сигурен първенец с групата, имайки 13 точки и нито една загуба до момента. Поради тази причина всички ние гледаме напред към елиминационната фаза и евентуалните бъдещи противници.

 

Те могат да бъдат както от другите групи на Лига Европа, така и класиралите се на 3-то място в групата си в Шампионска лига. Потокът от новодошлите от Шампионска лига обаче ще бъде разделен на две части, като само 4 от отборите имат реален шанс да се паднат с разградчани и тези четири ще бъдат четирите с най-нисък коефициент.

 

Ето и конкретните отбори с техните коефициенти, които могат да ни се изпречат по пътя на финалите, които са разделени според това, от кой турнир са:

 

Шампионска лига:

Група А—Леверкузен (53.922)

Група В – Ювентус (70.829), Галатасарай (54.500) или Копенхаген (47.140)

Група С – Олимпиакос (57.800)

Група D – ЦСКА (Москва) (77.766) или Виктория Пилзен (28.745)

Група Е – Базел (59.785) или Шалке (84.922)

Група F – Дортмунд (61.922) или Наполи (46.829)

Група G – Зенит (70.766)

Група H – Милан (93.829) или Аякс (64.945)

 

Лига Европа:

Група А – Суонзи или Кубан

Група С – Залцбург или Есберг

Група D – Зулте Варегем или Уигън

Група Е – Днипро или Фиорентина

Група F – Макаби Тел-Авив или АПОЕЛ Никозия

Група G – Динамо Киев или Рапид Виена

Група H — Севиля, Фрайбург или Слован Либерец

Група I — Бетис или Лион

Група J – Трабзонспор или Лацио

Група K — Анжи

Група L – АЗ Алкмар или ПАОК

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия