Българският отбор по волейбол с кошмарен късмет

2013-12-03 17:17:00
Българският отбор по волейбол с кошмарен късмет
Снимка: Reuters

Българският отбор по волейбол винаги е бил повод за гордост за хиляди българи, които не спират да подкрепям множеството успехи на момчетата. Неведнъж сме доказвали, че имаме традиция в този спорт и сме световна сила. Множеството призови места и постоянното ни място в световния топ 5 са доказателство за това. Неспирното желание за победа, огромния талант и неспирни тренировки са тайната на невероятния успех на българите, всъщност като се замислим, както и навсякъде и тук важна роля играе късметът.

 

 

Късметът, който този път ни обърна груб и липсата му отреди най-кошмарния жребии на възпитаниците на Камило Плачи. Промяна в правилата за механизма на жребия доведе до фрапиращата група, изпълнена с най-силните отбори в света. Именно през тях трябва да преминем, ако искаме да се озовем на световната лига и тази година.

 

И като казваме най-силните, въобще не се шегуваме или преувеличаваме, тъй като пътя до финалите ще бъде доста труден, но се надяваме и не непосилен. На старта на кампанията България ще гостува на САЩ в първия мач от групата. След него им предстои сблъсък със Сърбия, за да се достигне до също така впечатляващия противник Русия.

 

През юни националите посрещат Сърбия за два мача, а следа седмица гостуват на Русия. На 20-22 юни у нас пристигат американците, следва гостуване на сърбите (27-29 юни) и домакинство на Русия (4-6 юли). Както казахме, кошмарен късмет за отбора ни, благодарение, на когото с увереност и без съмнение можем да наречем групата на България с изключително подходящото име "групата на смъртта".

 

Финалните мачове в 25-то издание на Световната лига са между 16 и 20 юли, класират се 6 отбора, а домакинът на финалите все още не е ясен, тъй като FIVB ще обяви в края на януари кой от двата кандидати за домакини — Италия и Иран ще има честта да посрещне най-силните отбори в света.

 

Ето и пълна програма за предстоящите мачове в групата на националите:

 

30 май - 1 юни:

Сърбия - Русия

САЩ - БЪЛГАРИЯ

 

6 - 8 юни:

БЪЛГАРИЯ - Сърбия

САЩ - Русия

 

13 - 15 юни:

САЩ - Сърбия

Русия - БЪЛГАРИЯ

 

20 - 22 юни:

Русия - Сърбия

БЪЛГАРИЯ - САЩ

 

27 - 29 юни:

Сърбия - БЪЛГАРИЯ

Русия - САЩ

 

4 - 6 юли:

Сърбия - САЩ

БЪЛГАРИЯ - Русия

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SHPAIdURmeN
преди 10 години

Пфф. И какво като са трудни противниците нали така ще се докажем, че сме най-добри. Пък и така се надгражда


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия