Няма да повярвате какво струват тези футболисти

2013-11-29 14:15:00
Няма да повярвате какво струват тези футболисти
Снимка: sxc.hu

Футболът е един от най-популярните спортове, който успява всекидневно да привлича милиони фенове, готови да жертват какво ли не в името на любимия отбор или футболист. Футболът се превърна в мощен бизнес, в който се въртят милиони. Най-забележителните суми винаги идват при трансферите на футболисти. И ако сега всеки един от тях има точна цена, то това невинаги е било така. Има няколко футболиста, чиято цена не е оценена в пари, а в нещо друго. Ето за какво става въпрос:

 

През далечната 1985 година легендарният за Арсенал футболист Йън Райт, бива забелязан от скаути на Кристъл Палас, които успяват да дадат забележителен старт на кариерата му и шанс да се превърне в името, което е сега. Интересно е обаче, че малцина знаят колко или по-точно какво е струвал Иън на Кристъл Палас. Колкото и смешно да ви звучи голмайстора преминава срещу комплект тежести, който Кристъл Палас дават на предишния му клуб -Гринуич Боро.

 

 

Иън Райт далеч не е единствен, подобна история има и колегата му Хю Макленахан, който е заменен за хладилник пълен със сладолед. Причината за това е успешният бизнес със сладолед на помощник-треньора на Манчестър Юнайтед по това време Луис Рока, който успява да убеди предишния клуб на Хю Макленахан - Срокпорт, да освободи футболиста, в замяна, на което ще получи хладилник със сладолед.

 

Освен храни, за трансферна сума са приемали и други стоки, като например анцузи.Такава е историята на Зат Найт, който преминава във Фулъм срещу 30 анцуга, които са предоставени на бившия му клуб Ръшал Олимпик. Всъщност тук не става дума за някаква реална сделка, тъй като футболиста е играел без договор и Фулъм можели да го получат, без да дават нищо, но собственика на английския клуб по това време Мохамед Ал-Файед,  изпратил 30 анцуга на Ръшал в знак на благодарност.

 

Колко ли сладоледа или пък комплекта за тежести щеше да струва Крисияно Роналдо, ако футболните клубове продължаваха с практиката на предците им, можем само да предполагаме, но едва ли щяха да са малко. Вие какво мислите, колко цифрена щеше да е бройката на стоките?

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
dimitar.,
преди 10 години

Няма да е зле авторът на статията да се запита какво изобщо прави на тази позиция.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия