Няколко лесни начина да се отървеш от тлъстинките по коремчето

2013-11-20 15:02:00
Няколко лесни начина да се отървеш от тлъстинките по коремчето
Снимка: Dreamstime

Въпреки че навън е студено, летните дрехи вече са „зазимени“ и коремчето не се вижда, няма причина да си позволявате да трупате излишни килограми. Пролет, лято, есен или зима, вие трябва да изглеждате безупречно и да се радвате на красиво и стегнато тяло. Най-проблемната зона при жените не е коремчето, но е факт, че дамите му обръщат най-голямо внимание. Ако искате да се радвате на стегнати коремни мускули и плоско коремче, трябва да се грижите повече за себе си и да внимавате какви храни консумирате.

 

 

Сега ще ви кажем нещо, което със сигурност не чувате за пръв път – НЕ пропускайте закуската! Колкото и да ви е трудно да хапвате сутрин рано, правете го! Може да е нещо дребно, а може и да си приготвите обилна закуска, всичко зависи от апетита ви. Ако не ви е проблем да закусвате, наблегнете на богатата и разнообразна закуска и помнете, че с напредване на вечерта хапването трябва да става все по-малко. Закуска : Обяд : Вечеря – 50% : 30% : 20%. Когато човек пропуска първото си хранене за деня, той пречи на метаболизма да функционира нормално и по този начин се горят по-малко калории. Затова не си мислете, че пропускането на закуската всъщност е полезно за външния ви вид. Напротив!

 

Много е важно да подбирате храната, която консумирате и да се храните бавно. Наблегнете на нискокалоричните храни и забравете за пиците, бургерите, тлъстото месо, шоколадовите изделия и т.н. вкусотии, които със сигурност обичате. Все пак красотата изисква жертви!

 

Спането е важно, защото липсата на достатъчно сън пречи на организма да функционира правилно. Затова се постарайте да спите около 7-8 часа на денонощие.

 

Разбира се, че няма да пропуснем да споменем и за течностите. Тялото ви трябва винаги да е добре хидратирано, за да работи нормално и да нямате излишни проблеми с метаболизма. Наблегнете на консумацията на зелен чай и вода и не утолявайте жаждата си с газирани и подсладени напитки.

 

Научете се да се храните често и по малко. По този начин ще поддържате метаболизма си на ниво и няма да трупате излишни килограми.

 

Снимка: Dreamstime

 

Бъдете спокойни! Стресът е вреден както за здравето ви, така и за външния ви вид. Затова се научете да не обръщате прекалено голямо внимание на дребните проблеми и да не се ядосвате за неща, които не зависят от вас.

 

Освен, че трябва да се храните правилно и разнообразно, трябва да правите и упражнения за коремните мускули. Ако искате да се радвате на плоско коремче изберете аеробиката, карането на колело, бързото ходене или джогинга. Мотивирайте се да ставате по-рано сутрин и да тренирате. По този начин ще горите всички излишни мазнини, натрупани от предния ден.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия