Какво да правите във фитнеса, за да повишите ефективността на тренировките?

2013-07-12 16:08:00
Какво да правите във фитнеса, за да повишите ефективността на тренировките?
Снимка: Dreamstime

От известно време ходите на фитнес, но не виждате особена промяна във външния си вид. Ако искате да се отървете от излишните килограми и да се стегнете, започнете да слушате ритмична танцова музика, докато тренирате. Тя увеличава с до 10% ефекта от фитнес упражненията, твърдят учени.

 

 

Ако във фитнес залата, която посещавате, не пускат поп или техно, носете си mp3 и слушалки и си изтеглете зареждащи песни, пише в. „Daily mail”. Темпото на парчетата, които слушате, докато тренирате, влияе върху ефекта от упражненията. Джазът и регето карат спортуващите върху бягащи пътеки да направят същия брой стъпки, но при тях крачките са по-къси при същия брой удари в минута. Така се изминава по-кратко разстояние за едно и също време. Темпото на една песен определя колко стъпки ще направим, но стилът диктува дължината на крачките.

 

До този извод стигнали учените, след като направили експеримент с участието на 18 доброволци между 22 и 51-годишна възраст. Те трябвало да слушат 52 различни вида музика, докато бягат на пътечката. Всички песни били в едно и също темпо, но в различни стилове. Резултатите показали, че по-енергичните и агресивни жанрове като рокът и техното дават по-добри резултати от регето и джаза, например. Според учените класическата музика също е подходяща за тренировки, когато човек се разгрява или прави стречинг.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FuckingFreak
преди 10 години

За вас не знам, аз досега фитнес, в който пускат джаз и реге не съм видяла :)

UNITED2
преди 10 години

Слушайте Азис и ще се вталите за дни!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия