Забравете за грима във фитнеса, ако искате ефективна тренировка

2013-04-14 14:00:00
Забравете за грима във фитнеса, ако искате ефективна тренировка
Снимка: sxc.hu

Много жени се страхуват да излязат навън без капка грим по лицето си. Дори когато отиват на фитнес, те не пропускат да сложат няколко пласта макиаж по себе си. Дали обаче това не повлиява съществено на ефективността на тренировката им? Британски изследователи намериха отговора на този въпрос, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че 26% от представителките на нежния пол винаги влизат във фитнес залата със стабилно количество грим, включващо не само спирала и гланц за устни, но и фондьотени, пудри и каквото още се сетите. Около 9% пък са тези, които в зависимост от ситуацията слагат повече или по-малко грим по лицето си, когато отиват да тренират.

 

Същевременно 64% от анкетираните признават, че когато са с грим, провалят тренировката си, тъй като не влагат почти никакви усилия в упражненията, които правят. Главната причина за това се крие в стремежа им да не се изпотят, за да не размажат макиажа по лицето си. В резултат на това по време на тренировките си тези жени тренират по-неефективно от останалите и изгарят до два пъти по-малко калории.

 

И въпреки че прекрасно осъзнават този факт, една четвърт от представителките на нежния пол не могат да се лишат от грима си във фитнес залата. За 38% от тях единствената причина е, че никога не излизат никъде без макиаж по лицето си. Около 29% от трениращите с грим споделят, че го правят, за да повишат самочувствието си, а 15% споделят, че просто имат ужасна кожа, която трябва да прикриват. За 11% от дамите носенето на макиаж по лицето във фитнеса е задължително, тъй като искат да се харесат на представителите на противоположния пол.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
неда
преди 8 години

папугай ние жените сме така. аз лично като си ходя на фитнес ходя само с гланц

papugai
преди 11 години

Да ви съжалявам или да ви се смея ?

ins0mniax
преди 11 години

Пф ..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия