Жените трябва да тренират повече, ако искат да отслабнат колкото мъжете

2013-01-28 12:12:00
Жените трябва да тренират повече, ако искат да отслабнат колкото мъжете
Снимка: Dreamstime

Жените, които имат проблеми с килограмите, са наясно, че пълните мъже отслабват значително по-лесно от тях. Дамите трябва да полагат с до 20% повече усилия, за да постигнат същите резултати в отслабването като представителите на силния пол, пише в. „Дейли мейл“.

 

 

Мъжете трябва леко да ограничат яденето и да тренират, за да се отърват от излишните мазнини, докато жените трябва да са редовно във фитнеса и да спазват строга диета, за да се радват на същите резултати. Причината е различията в мускулната маса и хормоните.

 

Учените направили експеримент, в който участвали 75 мъже и жени, страдащи от затлъстяване и от диабет тип-2. В рамките на 16 седмици те посещавали аеробика всеки ден. Въпреки че представителите на двата пола се упражнявали при едно и също темпо, мъжете извличали по-голяма полза от гимнастиката.

 

Причината е, че в мъжкото тяло съотношението на мускулната маса е по-голяма, а мускулите имат по-ускорен метаболизъм в сравнение с мазнините. Дори, когато си почиват, мъжете горят повече мазнини, отколкото жените, когато релаксират.

 

За едни и същи резултати, мъжете трябва да положат 65% усилие, докато при представителките на нежния пол той е 85% от максималните им възможности.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия