Тренировките преди закуска водят до изгаряне на повече калории

2013-01-24 17:01:00
Тренировките преди закуска водят до изгаряне на повече калории
Снимка: sxc.hu

Тренировките преди закуска водят до изгарянето на повече калории, твърдят британски учени, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че спортуването на гладен стомах спомага за изгарянето на значително повече калории, отколкото правенето на упражнения след хранене. Освен това тренировките преди закуска не водят до изостряне на апетита и повишена консумация на храна през останалата част, както се смяташе досега.

 

 

За да стигнат до тези заключения, специалисти от университета в Нортумбрия провели експеримент с участието на 12 мъже, които спортуват редовно. В един от двата изследвани дни представителите на силния пол трябвало да започнат тренировката си в 10 часа сутринта, без да са закусвали преди това, а другия – след като са хапнали.

 

В края на упражненията участниците получили млечен шоколадов шейк за възстановяване на енергията. Малко по-късно във всеки от дните за обяд на мъжете им била сервирана огромна порция паста, като всеки от тях бил инструктиран да яде, докато се почувства сит.

 

Сравнявайки резултатите от експеримента, учените установили, че при трениране на гладен стомах се изразходват до 20% повече калории. Освен това участниците не приели повече храна след тренировката на гладно, което означава, че тя не води до изостряне на апетита.

 

И все пак, специалистите предупреждават да внимавате със спортуването преди закуска, тъй като нивото на кръвната захар по това време обикновено е ниско. Ако не се чувствате добре, просто прекратете тренировката си и хапнете нещо. След това можете отново да продължите.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия