Колко често и по колко време трябва да се потите във фитнес залата?

2016-11-20 15:10:00
Колко често и по колко време трябва да се потите във фитнес залата?
Снимка: Dreamstime

Ако искате да се отървете от излишните килограми, трябва да изразходвате повече калории, отколкото сте приели през деня. Колко дълги трябва да бъдат тренировките ви зависи от това какви упражнения правите, какво ядете, колко бърз е вашият метаболизъм, на колко години сте, какъв пол сте и колко искате да отслабнете.

 

 

Хората, които искат да поддържат фигурата си, без да свалят килограми, трябва да тренират 5 пъти седмично по 30 минути, като е препоръчително техните тренировки да са основно кардио. Ако искате да отслабнете драстично, то трябва да тренировките ви да са с продължителност между 60 и 90 минути. Може да третирате и шест пъти седмично, стига да имате сила и желание за това.

 

В повечето фитнес зали има голямо разнообразие от уреди. Хубаво е тренировките ви да бъдат разнообразни, за да постигнете максимален ефект. Съчетайте 10 минути на пътеката, 10 минути вдигане на тежести и 10 минути разтягане.

 

Ако искате кардио тренировката ви да има ефект, натоварването трябва да бъде по-голямо.

 

Специалистите препоръчват поне два пъти седмично да включвате и по-силови упражнения. Най-добре е да правите между 8 и 10 силови упражнения с повторение между 8 и 12 пъти всяко.

 

Хубаво е да работите за мускулите си, защото именно те засилват метаболизма, който ви помага за по-бързото изгаряне на калориите и ви отървава от излишните килограми.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 11 години

Ъъъ, не знам, ама тия на снимката по-горе напруу трее да спят у фитнеса !

FuckingFreak
преди 11 години

5 пъти седмично по 30 минути кардио за поддържане.. и според кой това? Според комшията ли? Можеш и за 20 минути да се смажеш от брутални тренировки, а можеш и за 1 час и 20 минути да не направиш нищо, ами само да "ходиш под наклон" на пътеката, което се считало за някакво движнеие... И я познайте в кой случай ще изглеждате по-добре.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия