Тренировките на класическа музика са най-ефективни

2013-01-22 23:00:00
Тренировките на класическа музика са най-ефективни
Снимка: sxc.hu

Ако се чудите на каква музика да заложите, докато тренирате във фитнеса, спрете се на класическата, съветва неврологът  Джак Луис, направил обширно изследване върху начина, по който музиката влияе на един човек по време на тренировка, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че произведенията на Моцарт и Бетховен са най-подходящи за слушане в залата. Те не само карат хората да тренират по-усилено и по-дълго, но също така имат успокояващ и отпускащ ефект. Освен това класическата музика намалява сърдечния ритъм, кръвното налягане, чувството за умора и нивото на кортизол в кръвта – хормонът на стреса.

 

Д-р Джак Луис смята, че Симфония № 4 на Бетховен е перфектна за тренировка. Разбира се, ако искате разнообразие, можете да включвате и други стилове музика, стига да подбирате парчетата, които слушате, по подходящ начин. Така, например, по време на загрявката можете да започнете с нещо от рода на песента “Rock with You” на Майкъл Джексън, която е подходяща за сърдечна честота от 116 удара в минута.

 

След това, започвайки същинската тренировката и достигайки сърдечен ритъм от 140 удара в минута, е най-добре да се спрете на Бетховен. Бързото темпо на “Pass Out” на Тайни Темпа ще ви мотивира да тренирате още по-усилено, като сърдечната ви честота се увеличи до 180 удара в минута. В края на тренировката е хубаво да заложите на нещо по-успокояващо като “Heart of Gold” на Джони Кеш.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Jabroti
преди 11 години

Слушаш Моцарт докато тренирав ръгби..! :) това е !

koshtramba
преди 11 години

По-голяма тъпотия не бях чела.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия