Само 3 месеца и фитнес мотивацията се изпарява

2013-01-12 21:00:00
Само 3 месеца и фитнес мотивацията се изпарява
Снимка: sxc.hu

Само 3 месеца, след като започнат да спортуват и да ходят на фитнес, повечето хора губят мотивация и слагат край на усилените си тренировки, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Въпреки че огромна част от фитнес ентусиастите си купуват едногодишни абонаментни карти за залата, в която искат да тренират, за да не се откажат само след известно време, това не се оказва достатъчно.

 

Средно след около три месеца мотивацията на един човек да влезе във форма се изпарява и той се връща към заседналия си начин на живот. Резултатът? Стотици левове, хвърлени за абонаменти, спортно облекло, обувки и специална екипировка.

 

Приблизително 3/4 от участниците в анкетата споделят, че са си подарявали скъпоструващ спортен екип или маратонки, за да се мотивират да тренират. Един на всеки осем пък е правил подобен подарък на свой приятел или роднина, за да го убеди да посещават залата заедно.

 

В крайна сметка обаче малцина са тези, които запазват мотивацията си и спазват обещанията, дадени в началото на годината.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
magneticfields
преди 11 години

Зависи от характера.

amaz1nG
преди 11 години

След 3 месеца нека се надъхат пак :P

DENKAZ
преди 11 години

Просто мързелът им надделява

ilovedeath
преди 11 години

А при мен няма какво да се изпарява. :D

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия