Няколко начина да горите максимум калории

2012-12-14 09:15:00
Няколко начина да горите максимум калории
Снимка: Dreamstime

Ако искате да сте слаби, здрави и в добра форма, трябва да спортувате. Може би го правите с някаква определена рутина – два пъти в седмицата, например и това е чудесно. Ако обаче искате по-голям и бърз резултат преди празниците, ще трябва да промените малко режима си. За щастие, има методи, с които можете да ускорите горенето на калории. Ето и нашите пет предложения в тази насока

 

Упражнения с ластици

За тази тренировка дори не е нужно да ходите до фитнес залата, защото можете да си я направите у дома с помощта на дълъг, гумен ластик, който можете да си купите от спортните магазини (хубаво е да може да се залепя в двата края).

 

 

Залепете/завържете ластика в двата му края на двата си глезена и правете махове с краката назад, така че да напрягате мускулите на седалището като усещате съпротивата. После правете махове встрани за външната част на бедрата.

 

За да работите за вътрешната част на бедрата, трябва да легнете на една страна и да разтваряте единия крак на горе като скъсите ластика така, че да усещате съпротива. С помощта на този ластик можете да правите и ефикасни коремни преси, а освен това можете да използвате ластика вместо гири и да работите за горната част на тялото - ръце, рамене и гръб. Например, ако застъпите ластика с ходила и да го разтягате нагоре или встрани, ще работите за бицепси, рамене и гърди. Ако го разтягате отзад и нагоре ще работите за трицепси и гръб.

 

Ориенталски танци

Почувствайте музиката. Ориенталските танци са перфектна и забавна кардио тренировка за вашите рамене, лакти, ръце, бедра, корем и крака, защото използвате всички тези части на тялото докато танцувате.

 

Колкото по-динамични са движенията ви, толкова по-големи ще са резултатите.

 

Ако не разполагате с време да ходите на редовни занимания по белиденсинг, то може да си купите диск с уроци и да си танцувате вкъщи.

 

Скачане на въже

Това е още един начин за евтина и лесна кардио тренировка, която може да бъде направена в домашни условия. В нея освен краката участват още раменете и врата. Хубаво е преди да започнете да скачате да загреете всички части на тялото си с 10-минутен стречинг.

 

По време на скачането можете да редувате различно темпо. Избягвайте да правите големи кръгове с ръцете, а се старайте да използвате малки въртящи движения на китката.

 

Може да скачате на музика, за да използвате ритъма. Напред сами или с един или повече хора. Купете си въже, което има тежест, за да можете да го чувате, когато се ударя в пода. Това ще ви помогне да влезете в ритъм по-бързо.

 

Преди да започнете с тренировката проверете дължината на въжето. Като го застъпите с крака то трябва да стига с двата си края до двете ви мишници. Ако е прекалено дълго, завърже го на възел в двата края.

 

Бокс

Първо трябва да усвоите правилната позиция на тялото, за да изпълнявате ударите с ръце и с крака безопасно, ефективно и без да губите баланс. И тук загрявката и стречингът са много важни.

 

Снимка: sxc.hu

 

Стъпка 1

Удряйте бързо боксовата круша с юмруци. Направете три сесии по три минути с една минута почивка между рундовете. Така ще подобрите бързината и координацията на ръцете си, както и издръжливостта и точността на удара си.

 

Стъпка 2

Удряйте боксовия чувал с цялото си тяло. Използвайте горната част на тялото си и раменете.

 

Стъпка 3

Сложете на глезените си тежести, но не много големи, за да сте в състояние да движите с лекота краката си. Свийте коленете си малко и ритайте крушата последователно с двата крака.

 

Съвет: Най-добре е да ходите в боксова зала, ако нямате такава наблизо, поне се запишете на Тае-бо.

 

Тренировка с тежести

Съсредоточете се върху изпълнението на упражнения, така че да усещате напрежението в мускулите, за които работите. Вдигате тежестите плавно, не бързо и без да се претоварвате. Тежестите не трябва да са прекалено леки, но все пак трябва и да можете да ги управлявате.

 

Снимка: sxc.hu

 

Поддържайте темпото на тренировката бързо и ефективно. Не прекъсвайте и не почивайте прекалено между сериите. Лошата концентрация може да допринесе за неефективна силова тренировка, затова трябва имате увереност, силна воля и ентусиазъм.

 

Съвет: Създайте си систематична, рутинна тренировка, която включва основни упражнения с тежести за всички частни на тялото - гърди, гръб, рамене, бицепс, трицепс, краката. Правете по две серии упражнения за всяка част от посочените.

 

Още начини за горене на калории четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия