Грижете се за кожата си след тренировка

2012-12-12 17:17:00
Грижете се за кожата си след тренировка
Снимка: Dreamstime

За да имате красива и здрава кожа, трябва да полагате постоянни усилия за нея. Без значение колко често спортувате, изпотяването може да ви докара доста неприятни пъпки. Липсата на хигиена след тренировка може да ви създаде сериозни проблеми, затова трябва да поддържате кожата си чиста.

 

Вижте няколко процедури, които ще ви помогнат да се радвате на здрава и красива кожа:

 

Измийте лицето си след тренировка – избършете лицето си с почистващ лосион или с почистващи кърпички. Носете ги в сака си, за да може да го направите, непосредствено след тренировка.

 

 

Почистете лицето си отново, след като се приберете - кърпичките не могат да почистят лицето в дълбочина, затова като се приберете си вземете душ и използвайте почистващ продукт на основата на зелен чай. Той е пълен с антиоксиданти и има ефект за намаляване на появата на пъпки.

 

Ексфолирайте лицето си – не го правете ежедневно, но е хубаво да го ексфолирате поне през няколко дни. Почиствайте лицето си със скраб. Продуктът премахва всички мъртви кожни клетки, които са в състояние да запушат порите на лицето и да поддържат кожата ви сияйна.

 

Използвайте спрей от разтвор с ментов чай – ментата има охлаждащ и тонизиращ ефект. Сварете чая у дома, охладете го и го сложете в шише. Напръскайте лицето и деколтето си след тренировка. Наистина е много важно да се грижите добре за кожата си след тренировка, както тази на лицето, така и тази на останалата част от тялото. Потенето е полезно, но понякога може да доведе до неприятни последици. Затова вземете мерки навреме.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия