Колкото повече пием, толкова по-издръжливи сме във фитнеса?

2012-11-29 15:01:00
Колкото повече пием, толкова по-издръжливи сме във фитнеса?
Снимка: Dreamstime

Оказва се, че ако сте жени и си позволите да изпиете няколко питиета вечер, това няма да се отрази негативно на фитнес тренировката ви на следващата сутрин, а дори напротив. Проучване установи, че жените могат да спортуват по-добре във фитнеса след вечер на умерено пиене.

 

Експеримент, проведен от списанието Runner's World, тества издръжливостта на дамите на пътеката във фитнеса, след като те консумирали алкохол вечерта преди това. Резултатите показали, че средно жените тичали с 22% повече сутрин след консумация на бира.

 

 

При мъжете процентът е почти идентичен – 21, но с обратен ефект. Оказва се, че представителите на силния пол тичат по-бавно, след като са пили бира. Въпреки резултатите, ръководителят на експеримента доктор Гиг Лийдбетър казва, че трябва да се извършат допълнителни проучвания по темата. Той добавя още, че има разлика в метаболизма на жените и мъжете, пише вестник Daily Mail.

 

Това не е първият път, в който се прокрадва идеята, че алкохолът увеличава издръжливостта при тичане. Още през 1970 година много треньори на бегачи на дълги разстояния ги насърчавали да пият в нощта преди състезание, защото вярвали, че алкохолът увеличава издръжливостта и нивата на енергия. Пример за това е и победата на маратонеца Антонио Пинто. През 2000 година той щурмува три маратона в Лондон с най-добро време. Той се кълне, че тайната му била червено вино в нощта преди състезанията.

 

Отделно, анализ на 230 000 мъже и жени показал, че след умерена консумация на алкохол вероятността представителите и на двата пола (без значение възрастта) да се включат в енергични упражнения като тичане, нараства с 10%.

 

Още любопитни новини четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия