Няколко фитнес заблуди, които трябва да развенчаем

2012-06-17 13:02:00
Няколко фитнес заблуди, които трябва да развенчаем
Снимка: Reuters

Доста хора посещават фитнес салона, но не са наясно кое от нещата, които са чували, е истина и кое е поредният мит. Вижте най-популярните твърдения:

 

Хубав корем се прави само с коремни преси

Всъщност, ако наистина искате да има ефект, трябва да правите и други упражнения, освен добре познатите коремни преси.

 

Може да се премахнат излишните килограми само в една част от тялото

Това е изключително трудно, защото тялото се опитва да премахне мазнините равномерно. Дори да правите упражнения само за дупе, то ще свалите и от други части по тялото, но е факт, че по този начин ще стегнете задните си части.

 

Трябва да пиете вода, докато тренирате

Да, наистина е хубаво да пиете, но малко. За тренировка около 60-90 минути трябва да приемете около 300-400 милилитра вода. Не прекалявайте, защото водата навлиза в кръвта и ще натоварите сърдечно-съдовата система.

 

 

Спортуването на празен стомах помага за сваляне на излишните килограми

Едно е да третираш на празен стомах, друго е да си ял за последно 2-3 часа преди тренировка. Наистина не бива да се яде и след това да се спортува, защото организмът ще използва енергията, за да преработи храната и чак след това, за да започне унищожаването на мазнините.

 

Интензивните тренировки водят до по-бързо стопяване на мазнините

Не си мислите, че ще отслабнете по-бързо, като тичате до откат на пътечката и пускате кардио уредите на максимална скорост.

 

Не бива да ядете поне час след тренировка

Зависи какво мислите да ядете. Ако ще консумирате протеини – няма проблем, но не яжте поне 60 минути въглехидратни храни.

 

Нямате нужда от личен инструктор

Ако от скоро ходите на фитнес, хубаво е поне в началото до вас да има професионалист, който да ви дава съвети и насоки. След като усвоите основно, продължете да тренирате сами.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия