Увеличи мъжествената си мощ, като спреш да носиш телефона в джоба си

2015-04-02 17:00:00
Увеличи мъжествената си мощ, като спреш да носиш телефона в джоба си
Снимка: freedigitalphotos.net

Учени от университета в Ексетър във Великобритания проведоха експеримент, резултатите от който са категорични, че навикът да се носи телефон в джоба може драстично да намали половата мощ на представителите на силния пол. Нещо повече, твърди се, че дори може да се стигне до импотентност.

 

Предишни изследвания сочат, че електромагнитните полета в радиочестотния диапазон на клетъчните телефони могат да оказват пагубно влияние върху способността на мъжете да създават поколение. Огромното мнозинство сред хората в тийнейджърска и зряла възраст в съвременния свят използва мобилни телефони, а в същото време около 14 на сто от двойките в развитите държави имат проблеми със зачеването.

 

Екип от научни работници под ръководството на доктор Фиона Матюс от Ексетърския университет направи анализ на получените резултати от десет мащабни изследвания по темата, за да определи максимално точно влиянието на използваните мобилни устройства върху репродуктивните способности. Изводите от тези дълги наблюдения на учените са публикувани в специализираното списание Environment International.

 

 

Всички участници в изследването са пациенти на клиники, които се занимават с проблемите и лечението на стерилитета при хората. Качеството на спермата при всички мъже е било оценявано по три различни показателя: подвижност на сперматозоидите (способността им да се придвижват и достигат до яйцеклетката); жизненост на сперматозоидите (характеризира количеството живи сперматозоиди в семенната течност) и тяхната концентрация (количеството им в 1 милилитър сперма).

 

В контролната група нормалната подвижност била запазена при 50-85% от сперматозоидите в дадени проби. При мъжете, които обаче редовно носели мобилните си телефони в джоба на панталоните си, количеството им се оказало средно с 8% по-малко. Същият ефект бил установен и при оценка на жизнеността на сперматозоидите. Влиянието на джиесемите върху тяхната концентрация се оказало по-слабо изразено.

 

„Като имаме предвид мащабите, в които се използват клетъчните телефони по целия свят, ние просто сме длъжни да преценим размера на влиянието, което тези устройства оказват върху човешкия организъм. Резултатите от проучванията сочат, че електромагнитните полета могат да действат негативно върху качествата на мъжката семенна течност, когато апаратите се носят дълго време в джоба на панталоните. Това е от особено значение за мъжете, които имат установен проблем с репродуктивните си способности. За нас е от особено значение изследванията в областта да продължат, за да могат по-точно да се оценят клиничните резултати”, твърди доктор Матюс.

 

Разбира се, никой не твърди че трябва да се лишим от мобилните си апарати, без които вече ни е трудно да се справяме в динамичния съвременен свят. Съвсем лесно е обаче да се избегнат негативните последици от тях. Достатъчно е да престанем да ги носим в джоба на панталона си.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
dreamwalker
преди 9 години

Добро утро.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия