Интересни факти за спермата

2014-12-14 12:42:00
Интересни факти за спермата
Снимка: freedigitalphotos.net

Какво ли не сме чували за спермата и за мъжката потентност. Истината е, че върлуват всякакви митове, в които тийнейджърите вярват, а това може да доведе до някои заблуди в секса и нежелана бременност. Сега ще ви разкажем повече за спермата и ще ви споделим няколко любопитни факти.

 

Спермата се влияе от температурата. Неслучайно тестисите са извън тялото. Там температурата е с около два градуса по-ниска от телесната температура. Следователно спермата се влияе от температурата. Някои учени смятат, че например подгряването на седалката на автомобила може да бъде вредно и да повлияе негативно на качествата на спермата.

 

 

Спермата не се влияе от броя оргазми. Спермата не е „ограничена“ и при няколко сексуални контакта един след друг, качеството ѝ не намалява. Затова не бива да си мислите, че при втория или третия полов акт за деня, няма как жената да забременее. Напротив, има също толкова голям риск. Възможно е да се намали количеството на спермата, но не и нейното качество.

 

 

Тя е издръжлива. Сперматозоидите не са издръжливи, когато са в кислородна среда. Тогава те загиват. Но в тялото на жената, те могат да живеят много време. Веднъж попаднали там, те оцеляват около 48 часа, но този период може да бъде удължен до 4-5 дни. Това означава, че ако тези сперматозоиди оцелеят, докато сте в овулация има голям шанс от забременяване. Затова не подценявайте свойствата на спермата и ползвайте контрацептиви.

 

Ананасът не влияе. Сред много тийнейджъри върлува митът, че спермата променя вкуса си към по-сладък, когато мъжът яде ананас. Истината е, че вкусът на спермата се влияе от храната, но не е доказано, че ананасът я прави по-вкусна или по-сладка. Смята се, че алкохолът също влияе на вкуса и качеството на семенната течност.

 

Спермата прави дълго пътуване, преди да „влезе в употреба“. Всъщност, са нужни около два месеца, за да се събере спермата, която се изхвърля при един мъжки оргазъм. Тя се формира в тестисите, после се придвижва до надсеменника. След това минава през семеотводните канали, спира в семенните мехурчета, а там се смесва с течност, която подпомага движението на сперматозоидите и им дава енергия. Преди еякулацията, простатните секрети добавят още малко течност.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия