G Watch R — Новият умен часовник на LG

2014-08-28 19:00:00
G Watch R — Новият умен часовник на LG
Снимка: phonedog.com

Новите технологии атакуват все по-голяма част от живота и ежедневието ни. Всяка една секунда сме заобиколени и се ползваме от тях и в това няма нищо лошо, а дори напротив предоставят ни поле на безкрайни възможности и улесняват максимално живота ни. Най-разпространеното технологично изобретение сред масата хора безспорно са смартфоните, но следващото, което заявява, че усилено ще атакува едно от първите места са умните часовници.

 

 

Само преди дни станахме свидетели на едни от най-важните събития в технологичния свят по отношение на смартфони. Водещите компании по традиция представиха своите флагмани и така успяхме да се докоснем най-новото от света на технологиите. Заедно със смартфони обаче видяхме и впечатляващи умни часовници, сред които безспорно най-много изпъква Moto 360.

 

Той, заедно с умния часовник на LG — G watch R използва новата операционна система на Google — Android Wear. Тя е разработена специално за носими технологии и можем да заявим, че доказа за пореден път класата на Google. Ако сте любопитни какво точно представлява то вижте видеото:

 

 

Именно тя ще е част от новия, изключително красив и стилен умен часовник на корейците. Той до голяма степен преповтаря дизайна на Moto 360, но няма как да го осъдим с оглед на факта, че екипа работещ за него се е справил повече от перфектно. Отново е налице кръглата форма, позната ни от множеството утвърдени вече ръчни часовници, но тя е съчетана с не малка технологична мощ.

 

LG G Watch R има кръгъл 1.3" Plastic OLED дисплей с резолюция 320х320 пиксела, който според производителя остава четим и на пряка слънчева светлина. Използва чипсета Snapdragon 400 с четириядрен процесор на 1.2 GHz, 512 MB RAM, 4 GB вградена памет и батерия с капацитет 410 mAh. А тялото му е от неръждаема стомана, като 22-милиметровата каишка от телешка кожа може да се сменя.

 

Часовникът има IP67 сертификат, с който е защитен от потапяне на до 1.5 метра под вода за до 30 минути. Към него вървят няколко приложения свързани със спортната активност, като следене на пулса и други фитнес приложения. Най-хубавото е, че часовника има достъп до Google Play, от където може да си сваляте всичко необходимо.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия