Apple с нов вид USB кабел

2014-09-03 19:23:00
Apple с нов вид USB кабел
Снимка: gizmodo.co.uk

Apple е една от компаниите, които има наистина голяма заслуга за технологичните революции, които станаха нарицателно и символ за нашето съвремие. Започвайки с изобретяването и пускането в продажба на персонални компютри, преминавайки през изобретяването на невероятния iPod, който дава началото на успешната линия i.

 

 

Безспорно обаче едно от най-успешните устройства на компанията си остава революционният им iPhone, който бе един от първите смартфони. Иновативността, множеството функции, красивия дизайн и онази магия, която всяко устройство на компанията предлага, плениха мнозина и днес сме свидетели на вълна от потребители, които сляпо вярва на Apple.

 

Всички те изгарят от нетърпение да видят какво им е приготвила компанията в лицето на новото си попълнение, което ще има честта да се нарече шесто поколение iPhone. Вече знаем дата, на която да го очакваме, а именно 4 септември. Най-хубавото е, че ще видим не един, а цели два модела, като единия ще е в категорията на таблетите.

 

И докато всички усилено говорят за характеристиките и външния вид на новия флагман, то ние решихме да ви запознаем с една подробност, която ни се стори доста интересна. Едва ли има някой, който да не е наясно с факта, че Apple имат доста специфичен вид USB кабели и са една от малкото компании, които не залагат на обичайните USB mini накрайници.

 

Е, компанията ще запази политиката си, но този път е подготвила революция и в този аспект, тъй като смята да предостави на потребителите далеч по-удобен кабел, чрез който да ги улесни максимално, за да може изживяването от телефона да е на първо място.

 

Всеки един от нас се досеща за онзи досаден момент, когато за пореден път бъркате страната, която трябва да поставите в порта. Следва момент на сверяване и ако не сте се усетили, че с цел улеснение, производителите са поставили знака за USB на съответната страна, който невинаги присъства, то може да повторите няколко пъти грешката си. Това неминуемо ще ви изнерви и може да доведе до необмислени действия, които да повлияят на физическото състояние на устройството.

 

За да не се стига до този момент, с радост ви съобщаваме, че скоро всичко това ще остане в историята, защото новият кабел за iPhone, а вероятно и за всички устройства от портфолиото не Apple ще позволи свързване, независимо от страна, с която поставяме USB-то.

 

Това е изключително добра новина, тъй като преди месеци Intel изобрети подобно нещо, което обаче е подходящо за свързване с компютри. Въпросният кабел използва новия стандарт за конектори, наречен Type C. Той се отличава с вертикална симетрия, което всъщност му позволява да бъде поставян, независимо от страната.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия