Япония иска Олимпиада за роботи

2014-08-19 17:30:00
Япония иска Олимпиада за роботи
Снимка: txchnologist.com

След като отмина така любимото на множество футболни фенове от целия свят Световно първенство по футбол, всички отправиха поглед към следващото световно спортно събитие, което отново ще се проведе на същото място — Рио, а именно летните олимпийски игри. И докато за тези през 2016 знаме повечето подробности и имаме някаква представа какво да очакваме, то за тези през 2020 те първа започват да се появяват интересните новини.

 

 

Олимпийските игри през 2020 ще се проведат в Токио, Япония, след като града успя да победи Истанбул и Мадрид по време на 125-тия конгрес на Международния олимпийски комитет на 7 септември 2013 г. в Буенос Айрес. Освен интересната година 2020, японците обмислят и една далеч по-интересна инициатива. Тя едва ли ще бъде част от олимпийските игри, но за сметка на това ще се провежда успоредно на тях и ще изповядва същата идеология.

 

Става дума за нов вид Олимпиада, в която почти всичко ще бъде еднакво, с разликата, че хората няма да присъстват в нея. Те ще бъдат заменени с роботи. Идеята и желанието на страната домакин за подобно технологично събитие бе изразено от самия министър-председател Шиндзо Абе.

 

В речта си той изтъкна огромното значение на роботиката за икономиката и просперитета както за неговата собствена страна, така и за икономиката в глобален план. Според него именно тя е бъдещето и подобно събитие само ще помогне тя да се развие.

 

Разбира се, с оглед на промяната в участниците ще има и значителни промени по отношение на правилата и категориите, като те ще бъдат съобразени с техническите характеристики на роботите и именно в това ще се изразява борбата помежду им.

 

Ето какво заяви и самият министър-председател: „През 2020 г. бих искал да събера всички роботи в света и да проведа Олимпиада, където те ще се състезават в технически умения"

 

Все още не е сигурно дали въпросната олимпиада ще се проведе, но с оглед на средствата, с които Япония разполага, но едва ли реализирането и ще бъде особено трудно. От друга страна ние сме искрено заинтересовани да видим подобно събитие, тъй като то ще успее да даде поле за изява на таланти от целия свят и ще покаже най-доброто от света на роботиката.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия