Timex представи умен часовник с 3G без необходимост от смартфон

2014-08-25 16:04:00
Timex представи умен часовник с 3G без необходимост от смартфон
Снимка: cnet.com

Технологиите са неделима част от ежедневието ни и с всеки изминал ден доказват това многократно. Интересна е зависимостта, която показва, че колкото повече се развиват технологиите, толкова по-зависими ставаме от тях. Най-голямата вълна от пристрастени към техниката потребители предизвикаха появата на смартфони. Те обаче далеч не са единствените виновници.

 

 

Според последните изследвания все повече хора се ориентират и към носимите технологии, поради което и повечето компании насочват усилията си именно в тази продуктова линия. И докато големите имена разработват стратегии, чрез които да въвлекат по-голяма част от устройствата си, то една часовникарска компания направи иновацията и излезе стъпка пред тях.

 

Става дума за един от най-големите недостатъци на умните часовници, които потребители непрестанно изтъкват, а именно зависимостта на устройствата от смартфона. Колкото и полезни да са, те стават безсмислени, ако до тях няма смартфон, посредством, който да работят.

 

Е това вече е само история, тъй като Timex създаде независим умен часовник. Свободата си въпросното устройство е извоювало, благодарение на вградения си 3G модул, на който дължи самостоятелната си работа, тъй като чрез него може да получава достъп до интернет, без необходимостта от смартфон.

 

Изобретението на Timex носи името Ironman One GPS+ и представлява умен часовник, който има вграден GPS за следене на тренировките. Освен това има 4 GB вградена памет и при бягане например не е необходимо да носите МР3 плейъра си, тъй като можете да качите директно на часовника любимата музика и да я слушате през Bluetooth слушалки.

 

Дисплеят на устройството е Mirasol на Qualcomm, който е видим и при пряка слънчева светлина, а тялото на часовника е водоустойчиво до 50 метра дълбочина. Външният вид не е от най-впечатляващите, тъй като е доста груб и обемен, но все пак с оглед на функциите може да се направи компромис. Това, което обаче малцина ще преглътнат е високата му цена от 400 долара.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия