Microsoft събира всички версии на Windows в една

2014-08-07 18:01:00
Microsoft събира всички версии на Windows в една
Снимка: dailytech.com

Майкрософт е американска транснационална компания, развиваща дейност в областта на компютърните технологии и разработката на софтуер. Седалището ѝ е разположено в гр. Редмънд, САЩ, най-известните ѝ продукти са операционната система Windows и пакетът от текстообработващи програми Microsoft Office. Тя е вторият по големина доставчик на софтуер и услуги в областта на информационните технологии след „Ай Би Ем“ с обем на продажбите в този сектор от 29,11 милиарда евро и общ обем на продажбите от 31,69 милиарда евро.

 

 

Наскоро компанията придоби финландската Nokia, чрез което показа, че има повече от сериозни намерения да се наложи на пазара с мобилни устройства. Всъщност голямата цел на Microsoft не е толкова приходите от продажба на смартфони, а по-скоро налагане на новата им операционна система Windows Phone, която все още продължава да е сравнително неубедителна.

 

За да подпомогне целият този процес, екипа стоящ зад компанията е взел едно доста радикално и същевременно изключително интересно решение, а именно да слее всички свои операционни системи в една, която да бъде универсална. Няма как да не споделим, че сме приятно изненадани от новината и силно се надяваме крайният продукт да си заслужава.

 

Една от основните причини за вземане на това решение е улеснение на работата на компанията, както и привличането на нови партньори и инвеститори, които по-лесно ще се решат да дадат рамо на операционната система, след като разберат, че тя всъщност се явява продължение на невероятно успешната Windows.

 

Следващата версия софтуер на компанията ще обедини три различни издания на Windows в една конвертирана операционна система за всички екрани. Разработчиците ще имат шанса да правят приложения, който да работят едновременно на компютри, таблети, смартфони и Xbox, което е повече от невероятно.

 

"Магазините за приложения, търговската платформа и тази за разработчиците ще бъдат унифицирани" — заявява Сатя Надела, който е начело на компанията.

 

Той споделя още, че досега Microsoft имаше няколко екипа, работещи върху различни версии на Windows, но в бъдеще ще има един екип с обща архитектура и възможност за създаване на универсални приложения за всякакви устройства под платформата, което ще направи качеството на работата далеч по-добро.

 

Според повечето запознати, а базирайки се на информацията, която Надела заяви, иновативните и радикални промени би трябвало да се случат с Windows 9, очакван през 2015 година, дали ще е така, предстои да видим.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия