След G3 Beat, LG пускат и G3 Stylus

2014-08-24 12:01:00
След G3 Beat, LG пускат и G3 Stylus
Снимка: androidheadlines.com

LG е корейска международна компания, лидер в производството на електротехническа апаратура и поради тази причина все по-упорито се стреми да се наложи като име и на пазара на смартфони. Последните й няколко устройства определено заслужиха вниманието ни, тъй като показаха иновация, макар и спорно колко практична, красив дизайн и мощни характеристики.

 

 

За всички ни е ясно, че намирането на успешната линия от смартфони е може би най-доброто решение за всяка една компания, за да може да привлече повече потребители. Apple си имат своя iPhone, Samsung — Galaxy S, а Nokia своята Lumia. Подобно на тях и LG създаде или по-точно модифицира своята линия Optimus, която вече носи краткото име G.

 

Преди броени седмици официално беше представен новия флагман, който продължава линията и носи краткото име G3. С него корейците ни показа колко сериозни са в намерението си да представят най-добрите телефони, съчетаващи красив дизайн, мощни характеристики и голяма функционалност. Устройството се позиционира във високия клас и според мнозина е най-добрия избор на пазара.

 

Единствената пречка за феновете на устройството беше цената, която не всеки потребител може да си позволи. Бързо беше намерено решение на тази пречка и LG представиха компактна и по-достъпна версия на невероятното си творение. Телефонът носи името G3 Beat и беше представено на корейския пазар на 18 юли.

 

Освен него обаче, корейците явно са решили G3 да има 3 варианта, поради което към основния и Beat вариант ще се присъедини и най-голямата версия на смартфона. За нея LG са избрали името G3 Stylus, което показва акцента в устройството, а именно стилус писалката, характерна за повечето фаблети.

 

Новото устройство всъщност ще се явява конкуренция на Galaxy Note 4, който очакваме да бъде представен съвсем скоро от Samsung. Все още нямаме особено много информация за алтернативата, която LG ни представят, но едно е сигурно, устройството ще бъде от висок клас и ще има същият красив дизайн, като предшествениците си.

 

Появиха се няколко слуха, че лазерният автофокус, който беше една от отличителните черти на флагмана на LG, щял да липсва при по-голямата версия и тя щяла да бъде снабдена само с единична LED светкавица.

 

Надяваме се всичко това да си остане слух, защото на фона на 5.9-инчов дисплей, както и Snapdragon 805 процесор, липсата на ключовата и емблематична придобивка на G3 серията — лазерният фокус, ще разочарова доста фенове. Какво точно са ни подготвили корейците, предстои да разберем скоро, тъй като евентуалната премиера на устройството се очаква през втората половина на годината.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия