Очакват се големи разлики между двата модела iPhone 6

2014-08-05 14:01:00
Очакват се големи разлики между двата модела iPhone 6
Снимка: Reuters

Apple е една от компаниите, които има наистина голяма заслуга за технологичните революции, които станаха нарицателно и символ за нашето съвремие. Започвайки с изобретяването и пускането в продажба на персонални компютри и стигайки до направата на невероятния iPod, който дава началото на успешната линия i.

 

 

Безспорно обаче едно от най-успешните устройства на компанията си остава революционният им iPhone, който бе един от първите смартфони. Иновативността множеството функции, красивия дизайн и онази магия, която всяко устройство на компанията предлага, плениха мнозина и днес сме свидетели на вълна от потребители, които сляпо вярва на Apple.

 

Всички те бяха повече от радостни, когато разбраха, че тази година компанията начело с Тим Кук ще им предложи не едни, а цели два модела iPhone. В началото единствената разлика между тях се очакваше да бъде големината на екрана, като беше потвърдено, че ще има както версия с 4,7 инчов екран, така и такава с 5,5 инча.

 

Сега обаче се появиха новини, че това далеч няма да е така и разликите между двата модела ще бъдат доста по-големи. Информацията идва от анализатори, които имат достъп до информация от фирмите производители на компонентите на двете устройства и според тях фаблетът ще има по-различен процесор от този на 4,7 инчовата версия.

 

Като цяло информацията твърди, че по-голямата версия ще бъде с далеч по-добри характеристики, което обаче не значи, че смартфона с традиционни размери ще бъде с посредствени такива, а дори напротив — и двата ще бъдат повече от впечатляващи, но тези на голямата версия ще блестят с една идея по-силно.

 

Информаторите издават, че процесорът на фаблета ще е малко по-мощен и ще работи на по-висока честота, както и ще има по-голяма процесорна матрица, което е едно от доказателствата за различие по отношение на двата модела.

 

Друго, което се споменава, е сензорният дисплей, като според запознати този на фаблета ще бъде по-различен от по-малката 4,7 инчова версия и най-вероятно само той ще бъде покрит с въпросното и изключително издръжливо покритие от сапфир кристал, което ако се окаже истина ще е доста разочароваща новина.

 

Все още няма официално потвърждение на новината, но с оглед на факта, че идва от компании, които изработват компонентите на устройствата, то най-вероятна има не малка доза истина в тях. Какво обаче всъщност ще ни предложи отхапаната ябълка предстои да разберем. Премиерата се очаква септември, като има и не малко слухове, че фаблета ще бъде представен месец по-късно от 4,7 инчовата версия.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия