Xiaomi Mi 4 — най-достъпното премиум устройство

2014-08-09 11:05:00
Xiaomi Mi 4 — най-достъпното премиум устройство
Снимка: bestmobs.com

Xiaomi е една от компаниите, които не са особено известни в Европа, но пък в Китай бизнеса им процъфтява. Явно именно този факт, ги подтиква да пускат в продажба все повече от устройствата си и в Европа. След като ни представиха изключително интересни предложения, компанията далеч не мисли да спира с изненадите и затова побърза да даде информация за новия си флагман.

 

 

Той ще бъде продължение на успешната им линия и логично ще носи името Mi 4. Устройството е повече от перфектно, тъй като предлага характеристики, присъщи за премиум устройство и в същото време може да се определени като сравнително достъпно устройство, тъй като се предлага за скромните 320 долара, което сравнено с останалите цени си е направо подарък.

 

Освен ниската цена има и ред други подробности около устройството, който ще ви спечелят като евентуален фен на китайската марка, а именно факта, че смартфона разполага с 5-инчов FullHD дисплей, четириядрен Snapdragon 801 процесор, работещ на 2.5 GHz, и 3 GB RAM памет. Звучи повече от добре нали? За да запълним картинката ще споменем и за камерата му, която забележете, е цели от 13 мегапиксела, а камерата за видео разговори–8 мегапиксела, като и двата сензора са произведени от Sony.

 

Както може би мнозина вече са се досетили, тези характеристики определено подсказват, че устройството ще се нуждае от доста енергия, но и този проблем е решен, тъй като то ще разполага с обемна батерия с капацитет от 3080 mAh. Не бива да забравяме да споменем, че компанията е избрала именно наследника на Mi 3 за първото си устройство, поддържащо LTE свързаност.

 

Няма как да не споменем и външния вид на флагмана на Xiaomi, тъй като той определено прави впечатление. Личи си, че дизайнерите доста са се постарали, доказателство, за което е металната рамка, обхващаща страните на смартфона, както и задния панел на устройството, който ще бъде изработен от пластмаса, но за сметка на това ще може според желанието на клиента да наподобява бамбук, мрамор, кожа и др. екзотични текстури.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия