iPhone 6 с революционно здрав екран

2014-07-17 20:01:00
iPhone 6 с революционно здрав екран
Снимка: businessinsider.com

Apple е една от компаниите, които има наистина голяма заслуга за технологичните революции, които станаха нарицателно и символ за нашето съвремие. Започвайки с изобретяването и пускането в продажба на персонални компютри и стигайки до направата на невероятния iPod, който дава началото на успешната линия i.

 

 

Безспорно обаче едно от най-успешните устройства на компанията си остава революционният им iPhone, който бе един от първите смартфони. Иновативността множеството функции, красивия дизайн и онази магия, която всяко устройство на компанията предлага, плениха мнозина и днес сме свидетели на вълна от потребители, които сляпо вярват на Apple.

 

Е, компанията продължава със своите революции и ако акцентът в предишния — iPhone 5S беше сензорът за пръстови отпечатъци, то този пък Тим Кук и компания са заложили на нещо наглед пренебрегвано от мнозина, а именно — екранът.

 

Докато повечето компании се съревновават коя от тях ще предложи по-голям екран, с по-добра резолюция и настава война за пиксели, то Apple е решила да заложи на един доста по-практичен аспект от дисплея, а именно здравината му.

 

Според надежден източник новото устройство на компанията ще притежава революционнo здрав екран, тъй като стъклото му ще бъде изработено от висококачествени материали, които ще го направят почти нечуплив, при каквито и да е условия. За да постигнат това екипът, стоящ зад изработката на iPhone 6 е заложил на екран покрит от супер устойчив сапфир кристал.

 

Това всъщност не е нещо, което досега не сме виждали в устройствата им, но за първи път целият екран ще бъде изработен от материала. До сега предпазени бяха само най-важните части на устройството, тъй като покритие от сапфир кристал можехме да намерим само върху home бутона и камерата. Е, сега от Apple са решили да ни предоставят пълна защита на устройството.

 

За тези, които не са чували и все още не вярват, че има нещо по-добро от силно популярните и налични в повечето флагмани на компаниите Gorilla Glass покрития, колегите от популярния с видео ревютата си MKBHD са приготвили видео, което показва невероятните свойства на екрана на новия iPhone 6. Приятно гледане! 

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия