Samsung Gear VR — бюджетните и не толкова практични очила

2014-07-23 19:14:00
Samsung Gear VR — бюджетните и не толкова практични очила
Снимка: unlockunit.com

Едно от най-иновативните изобретения на технологичния гигант Google е на път да срещне конкурент в лицето на Samsung. За тези, които не знаят какво е Google Glass ще припомним, че това са нови високотехнологични очила, които съчетават множество функции в себе си. Използвайки ги, всеки потребител ще има възможността да прави моментални снимки, да сърфира в интернет, да стартира различни приложения и т.н. и то без да извършва никакви физически действия.

 

 

Въпреки сравнително еднаквото приложение на очилата, тези на корейците ще се различават доста съществено от познатите ни очила на Google. Разликата започва още с дизайна, където от Samsung са заложили на по-екстравагантния вид, в който не е останало нищо от изчистения дизайн на устройствата на компанията.

 

Очилата ще залагат на по-футуристични форми и извивка и за съжаление на мнозина от нас няма да са с малки размери, а дори напротив, ще притежават масивна рамка, която ще се предлага в различни цветови варианти. Въпреки всичко външния вид на устройството не е лош и определено ще се намерят ентусиасти, които да се възползват от функциите му.

 

Феновете на новите очила ще станат още повече, след като разберат и цената на изобретението. Според запознати тя ще бъде съвсем приемлива и дори достъпна за голям кръг от потребители. За да се постигне това обаче от компанията са се разделили със собствения екран на очилата.

 

За сметка на това потребителите, ще трябва задължително да свържат очилата със смартфона си, за да могат да имат картина пред себе си. Samsung Gear VR, както ще се наричат въпросните очила, ще се свързват със смартфона през microUSB порта му, като така ще използват неговия екран и неговите сензори.

 

Е и в самите очила ще има разни благинки, тъй като ще разполагат със сензорна област отстрани, през която потребителят ще може да навигира в менюто им. Хардуерът за Gear VR ще бъде дело на самите Samsung, пише източникът, но софтуерът ще е от популярните със своите очила за виртуална реалност — Oculus VR.

 

Тези различия в очилата на корейците, като че ли ги поставят крачка назад, тъй като ги превръщат в аксесоар, който можем да ползваме само ако искаме да гледаме филм или пък да играем някаква игра. Практичността им е далеч по-малка, но за сметка на това се очаква да са и далеч по-евтини.

 

Какво ще се случи и как потребителите ще приемат новото изобретение на Samsung, предстои да разберем.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия