Motorola изобрети дигитални татуировки за отключване на телефона

2014-08-08 17:32:00
Motorola изобрети дигитални татуировки за отключване на телефона
Снимка: opticalpower.net

Моторола определено търси медийното внимание и на този етап успява да го получи. Повече медии гръмнаха, когато компанията анонсира Moto X, стана част от Google, представи нискобюджетният Moto G, а пък за изненада на всички нас, нищо неподозирани, доста бързо бе продадена от Google и ръководството и пое китайската компания Lenovo.

 

 

До този момент всички си мислехме, че технологичния гигант, притежаващ най-успешната мобилна операционна система е използвал Motorola единствено, за да се добере до патентите й, но това сякаш не е напълно вярно. Източници разкриват, че Google се договорил с Lenovo за продажбата на Motorola, но поне година напред новите собственици няма да правят промени по вече планираното портфолио смартфони.

 

Поради тази причина китайците стриктно следват плана на Google и вече са готови с първия иновативен проект, който им бе зададен. Чрез него се целеше улесняване на достъпа до мобилното устройство и същевременно с това надеждна защита. Начинът, който бе избран, за да се реализира тази цел беше доста необичаен и в същото време безкрайно интересен.

 

Става дума за нов вид дигитални татуировки, чрез които потребителя да може да отключва смартфона си. По този начин цялата процедура с въвеждане на шаблон или парола, която изисква не малко време съпоставено с факта, че живеем в изключително забързано ежедневие и всяка секунда е изключително ценна, ще бъде заместена от просто и бързо допиране до новата дигитална татуировка.

 

Мнозина бяха изключително скептични относно този проект, поради социални и личностни съображения, които ги караха да смятат, че едва ли ще бъдат много ентусиастите, които ще бъдат съгласни да се татуират. Осъзнали това, от Motorola бързо измислиха подходящо решение, което в допълнение ще им донесе и не малко приходи.

 

Крайният продукт, който компанията ще продава всъщност са татуировки под формата на лепенки, който потребителите ще могат да използват като начин да получат достъп до смартфона си. Лепенките обаче могат да бъдат използвани само пет дни, което означава по-голямо количество продажби за компанията.

 

Не бива обаче да забравяме, че лепенките са водоустойчиви и на практика защитени от почти всякакви влияния, за да може да ви гарантират безпроблемни пет дни на употреба. Цената на 10 броя от иновативните татуировки е скромните 9.99 долара, което е сравнително достъпна цена, с оглед на факта, че ще може да ги използвате цели 50 дни, което е почти два месеца.

 

Ето и видео, което представя по-подробно иновативното творение на Motorola:

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Ryuko
преди 9 години

Това си е съвсем обикновен NFC таг. Купуваш си онлайн 100 за 10 долара и си програмираш сам. Ще издържат много повече от 5 дена. Но както винаги трябва да взимат парите на хората...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия